S-a facut pe placul primarului Marius Ursaciuc. Spitalul din Gura Humorului a fost modernizat desi era in 2010 pe lista celor ce trebuiau inchise


Intră acum și în grupul de

Sectia de obstetrica-ginecologie a Spitalului Orăsenesc Gura Humorului a fost modernizată şi inaugurată sâmbătă, în prezenţa secretarului de stat in Ministerul sănătăţii, Cristian Irimie şi a preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur. Investiţia a fost de aproximativ 2 milioane de lei; noua secţie are o capacitate de 15 paturi, iar alte 6 paturi au fost adăugate compartimentului neonatologie.

Spitalul orăşenesc mai are nevoie, conform solicitărilor venite din partea conducerii sale, de un lift şi de o staţie de distribuţie a oxigenului investiţii care necesită în jur de 8 miliarde de lei vechi.

La inaugurare au fost prezenţi vicepreşedintele CJ, Ilie Vasile, primarul oraşului, Marius Ursaciuc, deputatul PD-L de Suceava, medicul Dan Gabriel Gospodaru, directorul Casei Judeţene de Sănătate, Cristi Bleorţu şi cel al Direcţiei de Sănătate Publică, Ludovic Abiţei şi mai multi consilieri locali.

Preşedintele CJ, Gheorghe Flutur, a ţinut să amintească faptul că anul trecut se vorbea despre închiderea spitalului însă datorită eforturilor sale personale, acest lucru nu s-a întâmplat.

„Amintiţi-vă că de la discuţia ca spitalul să fie închis, astăzi, discutăm de deschiderea unei noi secţii moderne, e vorba de maternitatea nouă.
Ce este important e că am reuşit să depăşim acest moment de la un spital care avea doar o linie de gardă şi se punea foarte serios problema închiderii lui, alături de spitalul de la Solca, am reuşit salvarea lui.Ţineţi minte demersurile pe care le-am făcut şi nici nu vă pot spune tot. În al doilea rând, l-am transformat într-un punct de investiţie puternică şi cred că trebuie reamintite aceste lucruri pentru că există riscul de a se uita. Poate că deranjez prin ce spun, dar faptul că într-o perioadă de criză se investeşţe şi se investeşte masiv nu trebuie să uităm acest lucru”, a ţinut să fie extrem de explicit Gheorghe Flutur.

Şeful executivului judeţean sucevean a mai spus că reforma în sănătate la nivelul judeţului nu a însemnat închideri de spitale, excepţie făcând spitalul din Solca, locul lui fiind luat de un centru de permanenţă performant.

„ V-am asigurat toate condiţiile, iar actul medical de aici încolo trebuie să fie de ştaif, de înaltă ţinută”, a spus la final preşedintele CJ, care a promis că Humorul va mai primi aproximativ 6 milioane de lei pentru alte investiţii în sănătate. „În mandatul meu, am ales să am un secretar de stat la sănătate pentru că am vrut să se simtă în judeţul Suceava, să ajute judeţul şi cred că acest lucru se vede. Am să-l rog pe Cristi Irimie să fie în continuare la minister un avocat al Sucevei, al sistemului de sănătate din Suceava”, a conchis Gheorghe Flutur.

La rândul său, secretarul, Cristian Irimie, a apreciat investiţia de la Gura Humorului, arătând că în judeţul Suceava lucrurile care s-au făcut în sănătate au avut coerenţă şi s-au bazat pe dorinţa a oferi condiţii foarte bune atât pacienţilor cât şi medicilor.

„Doresc succes colegilor de la spitalul din Gura Humorului şi le spun un lucru: dacă acum aţi făcut un hotel frumos vreau de acum încolo să fie un spital bun. Spital bun înseamnă satisfacţia pacienţilor. Dacă pacienţii pleacă mulţumiţi de la dumneavoastră, mai ales că le oferiţi condiţii hoteliere foarte bune, atunci v-aţi realizat menirea pentru că dacă avem numai hotel şi serviiciile medicale lasă de dorit, activitatea noastră profesională nu este cea aşteptată de pacienţi, atunci degeaba am făcut investiţii. Contez pe profesionalismul colegilor, contez pe ştiinţa de manager al doctorului Mălăncrăveanu şi sper ca spitalul din Gura Humorului să fie un spital mic, dar eficient”, a mai spus secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii.


Intră acum și în grupul de