Flacari cat casa, duminica noapte, intr-o gospodarie din satul Damacusa, judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

O gospodărie particulară din satul Dămăcuşa, comuna Moldoviţa, judeţul Suceava s-a transformat în scrum după ce aceasta a fost înghiţită de un adevărat pârjol, duminică aproape de miezul nopţii.

Alarma s-a dat în jurul orelor 22:40, pompierii aparţinând Detaşamentului Câmpulung Moldovenesc şi ajutaţi de echipajele aparţinând Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din localităţile Moldoviţa şi Vatra Moldoviţei, luptându-se mai bine de cinci ore cu flăcările înalte de câţiva metri.

Potrivit datelor puse la dispoziţie de Biroul de presă din cadrul ISU Suceava, „la sosirea pompierilor la locul intervenţiei, ardeau bucătăria de vară, trei magazii de lemne, un adăpost de animale, o bucătărie de vară aflată în construcţie, mansarda şi acoperişul casei de locuit existând oricând pericolul de propagare a incendiului şi la o locuinţă vecină”.

În ciuda intervenţiei prompte, gospodăria omului din Dămăcuşa s-a transformat pur şi simplu în scrum, pe lângă construcţiile existente fiind înghiţite de flăcări şi trei tone de furaje, 30 metri cubi de lemn de foc, mobilier, aparatură electrocasnică, trei tone de cartofi, o tonă de mere şi 10 găini.

„Din fericire, nu s-au înregistrat victime omeneşti, iar primele cercetări efectuate la locul incidentului au stabilit că incendiul a izbucnit ca urmare efectului termic produs de un coş de fum neprotejat termic faţă de materiale combustibile”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, slt. Florin Monoranu.


Intră acum și în grupul de