Constructorii suceveni cauta solutii de imbunatatire a colaborarii cu autoritatile locale (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Reprezentanţii mai multor societăţi de construcţii din judeţul Suceava s-au întâlnit pe parcursul zilei de joi pentru a analiza situaţia existentă pe piaţa locală de profil dar mai ales pentru a identifica soluţii de îmbunătăţire a colaborării între companiile de construcţii şi autorităţile locale.

Discuţiile au avut loc în cadrul celei de-a treia ediţii a “Conferinţelor locale” iniţiate de Patronatul Societăţilor din Contrucţii (PSC), membru al UGIR România, întâlnirea desfăşurată la Complexul Conacul Domnesc fiind coordonată chiar de vicepreşedintele asociaţiei, Tiberiu Andrioaiei.

Reprezentanţii PSC au avut ca obiectiv “facilitarea dialogului şi colaborarea între companiile de contrucţii şi autorităţile locale”. Tocmai în acest scop, la eveniment au fost invitaţi şi reprezentanţii instituţiilor administraţiei publice care să prezinte participanţilor noutăţile legislative şi procedurile care influenţează direct activitatea constructorilor. Din păcate însă, chiar dacă iniţial au confirmat prezenţa, mulţi dintre ei nu au mai reuşit să ajungă din varii motive.

Judeţul Suceava este unul din cele opt ale ţării, alese de Patronatul Societăţilor din Construcţii pentru susţinerea acestor conferinţe urmând ca de aici întâlniri asemănătoare să mai aibă loc în Iaşi, Timişoara şi Cluj.

La finele lunii, în cadrul proiectului se adaugă şi o conferinţă naţională derulată în capitala ţării, când se vor sărbătorii şi 10 ani de activitate a PSC, la lucrări, pe lângă alte nume sonore, fiind aşteptată şi prezenţa ministrului dezvoltării şi turismului, Elena Udrea.

“Aceste întâlniri au drept scop împărtăşirea tuturor lucrurilor pe care fiecare dintre noi le-a învăţat, mai ales în această perioadă de criză, schimbul de idei între capitală şi teritoriu, sprijinul reciproc dacă vreţi. Chiar dacă este an de criză, în România încă există potenţial în ceea ce înseamnă construcţiile, iar noi dorim să nu lăsăm acest lucru să se piardă, tocmai de aceea ne-am implicat şi în promovarea unor acte normative, în special a locuinţelor sociale realizate în parteneriat public-privat de care să beneficieze şi comunitatea suceveană”, a declarat Tiberiu Andrioaiei, vicepreşedinte PSC România.


Intră acum și în grupul de