Frigul aduce si primul caz de hipotermie la Spitalul Judetean Suceava


Intră acum și în grupul de

Temperaturile scăzute înregistrate în ultima perioadă de timp în municipiul reşedinţă de judeţ a făcut ca Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean Suceava să înregistreze şi primul caz de hipotermie din această iarnă.

Potrivit datelor oferite de cadrele medicale, este vorba despre un bărbat de 55 de ani din municipiul Suceava, care a fost adus degerat la principala unitate sanitară din judeţ, marţi după-amiază, în jurul orelor 18:00.

După acordarea primelor îngrijiri de specialitate, omul a rămas internat în secţia de terapie intensivă sub supraveghere medicală, starea lui fiind însă bună.

Incidentul vine la scurt timp după ce Direcţia de Sănătate Publică Suceava a început o monitorizare atentă la nivelul judeţului privind incidenţa cazurilor de deces prin hipotermie şi degerături, atât spitalele cât şi Serviciul de Ambulanţă primind ordin să raporteze DSP toate situaţiile înregistrate pentru luarea de măsuri imediate acolo unde se cere acest lucru.

Până acum frigul a adus sucevenilor doar diferite afecţiuni ale căilor respiratorii, în ultima săptămâna, peste 700 de suceveni fiind diagnosticaţi cu pneumonii.


Intră acum și în grupul de