Municipalitatea suceveana vrea parcuri iluminate cu lampi alimentate de la panouri fotovoltaice (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Administraţia locală suceveană îşi doreşte implementarea pe raza municipiului reşedinţă de judeţ a unui sistem de iluminat public cât mai eficient şi economic.

În acest sens, este în plină desfăşurare un proiect ce priveşte îmbunătăţirea sistemului de iluminat de pe principala arteră de circulaţie din Suceava, încercându-se identificarea unor proiecte prin care să se asigure finanţarea necesară şi pentru alte străzi mari din oraş.

Până atunci, conform afirmaţiilor făcute de conducerea Primăriei Suceava, în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută pe parcursul zilei de miercuri, un alt obiectiv important este modificarea iluminatului pe timp de noapte în parcurile din oraş.

În acest sens, două dintre aceste locaţii, au intrat deja în plină reabilitare fiind vorba despre parcul din zona Areni, cunoscut sub denumirea de Parcul Universităţii, şi cel aflat în plină construcţie la intersecţia situată vis-a-vis de Direcţia Agricolă Suceava.

“La cele două parcuri reabilitate cu bani proveniţi de la Administraţia Fondurilor pentru Mediu vor fi montaţi stâlpi dotaţi cu panouri fotovoltaice, lămpile acestora urmând a funcţiona în sistem în sistem mixt, fiind alimentate atât de la reţeaua de energie electrică cât şi cu ajutorul panourilor. Ne-am dori să extindem acest tip de iluminat public în municipiul Suceava, dar preţul destul de ridicat al panourilor de acest fel ne face să ne axăm deocamdată doar pe parcuri”, a declarat primarul Ion Lungu.

În zona Areni vor funcţiona 24 de stâlpi dotaţi cu panouri fotovoltaice, iar în parcul de la intersecţia dintre cartierul Obcini şi bulevardul principal, 15.


Intră acum și în grupul de