Ivan Patzaichin, la Suceava: „Am avut intotdeauna un vis, acela de a face ceva pentru Delta Dunarii si pentru oamenii din zona” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Sportivul român cu cel mai valoros palmares olimpic din toate timpurile, Ivan Patzaichin, le-a prezentat oamenilor de afaceri din Suceava cel mai recent proiect în care este implicat, alături de un prieten de-al său. Invitat special la Suceava în cadrul evenimentului Vodafone Business Club, “amiralul flotilei romanesti de canoe”, cum este supranumit, a vorbit, miercuri, comunităţii locale de afaceri despre promovarea „turismul lent” în Delta Dunării.

„Am avut întotdeauna un vis, acela de a face ceva pentru Delta Dunării şi pentru oamenii din zonă. Ideea proiectului mi-a venit anul trecut, atunci când l-am cunoscut pe partenerul meu şi am descoperit că avem pasiuni apropiate în promovarea turismului cu canoe. Ne-am întâlnit în cadrul << Festivalului bărcilor >> de la Tulcea. Dorim, aşadar, să protejăm Delta Dunării, iar dincolo de ambarcaţiunile cu motoare, ne-am propus să promovăm ideea turismului lent, a bărcii cu vâsle, pentru a oferi turiştilor condiţiile ideale pentru relaxare”, a explicat Ivan Patzaichin.

Potrivit marelui sportiv român, în acest sens a fost creat un prototip (testat şi omologat) al bărcii care poartă denumirea de canotcă, realizată din lemn, într-unul dintre puţinele ateliere care mai confecţionează ambarcaţiuni din lemn, din Delta Dunării. Patzaichin a anunţat că într-o lună de zile va fi deschisă şi o şcoală în care oamenii din Deltă vor putea învăţa arta confecţionăriii bărcilor din lemn, proiectul oferind pe lângă ideea dezvoltării turismului, şi posibilitatea practicării meşteşugului pentru oamenii locului.

În afară de acest ambiţios proiect, Patzaichin le-a vorbit sucevenilor şi despre momentele cheie din viaţa şi din cariera sa sportivă, rememorând episoade precum plecarea sa prematură de acasă, drumul spre primul titlu de campion, episodul cu pagaia ruptă, prima maşină primită ca încununare a eforturilor sale, sau “bentiţa norocoasă”, pe care o purta în competiţii indiferent de anotimp.

“Am fost ajutor de pescar, ştiu ce înseamnă să munceşti. Atunci când mi-am propus să realizez ceva eram sigur că pot să o fac. Am avut şi obstacole în viaţă, am făcut multe sacrificii înainte de fiecare urcare pe podium. Am trăit şi foarte multe eşecuri ca să ajung acolo unde am ajuns, însă am ştiut să trec peste ele, să merg până la capăt şi să nu îmi compromit visul pentru care am luptat”, a subliniat multiplul campion olimpic la canoe al României.


Intră acum și în grupul de