Contrabandisti surprinsi in trafic, retinuti dupa o urmarire ca in filme


Intră acum și în grupul de

Doi tineri din judeţul Suceava care se ocupau cu traficul de ţigări de contrabandă au fost prinşi de poliţiştii de frontieră după o urmărire ca în filme pe drumurile de pe raza localităţii Straja.

Potrivit datelor oferite de IJPF Suceava, organele de ordine au desfăşurat, pe parcursul zilei de joi, o acţiune pe linia combaterii traficului cu ţigări, ocazie cu care au depistat în trafic un autoturism marca BMW, în care se aflau două persoane.

„Şoferul nu a oprit la semnalele regulamentare ale poliţiştilor de frontieră, fapt pentru care s-a trecut la urmărirea autoturismului, folosindu-se semnalele acustice şi optice de avertizare, la scurt timp reuşindu-se blocarea maşinii iar cele două persoane au abandonat autovehiculul, încercând să fugă în zona denumită „La Dozator”, din localitatea Straja”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt din cadrul IJPF Suceava, comisar Ilie Poroch.

Până la urmă, cei doi ocupanţi ai mijlocului de transport au fost prinşi, stabilindu-se că este vorba despre doi tineri din judeţul Suceava, unul în vârstă de 24 de ani, iar celălalt de doar 18 ani. Imediat, organele de ordine au realizat şi de ce aceştia au fugi de ei, maşina cu care se deplasau fiind burduşită cu ţigări de contrabandă.

În urma inventarierii, a fost descoperită cantitatea de peste 6.000 de pachete de ţigări provenind din Republica Moldova. Pe lângă dosarele penale care au fost întocmite celor doi traficanţi, întreaga cantitate de ţigări, în valoare de circa 55.000 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării de către poliţiştii de frontieră suceveni, iar autoturismul în valoare de 12.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Brodina în vederea continuării cercetărilor.


Intră acum și în grupul de