Ion Lungu: „Cartierul George Enescu va fi prioritatea mea numarul unu in 2012” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Cartierul George Enescu, unul dintre cele mai mari ale municipiului reşedinţă de judeţ, şi în acelaşi timp unul care se confruntă cu cele mai multe probleme legate de infrastructura rutieră şi nu numai, va deveni prioritatea numărul unu pentru edilul-şef al oraşului pe parcursul anului 2012.

Afirmaţiile îi aparţin chiar primarului municipiului Suceava, Ion Lungu, prezent pe parcursul zilei de luni la o întâlnire cu locuitorii din zonă, pusă la cale de preşedintele Organizaţiei de cartier George Enescu a PDL Suceava, consilierul local Gheorghe Onofrei.

În cadrul discursului pe care l-a susţinut, consilierul municipal a ţinut să-i mulţumească edilului-şef pentru implicarea de până acum în rezolvarea unor probleme cu care s-au confruntat locuitorii din acest cartier, dar, totodată, i-a amintit primarului că încă mai sunt multe probleme în George Enescu ce aşteaptă o rezolvare.

La rândul său, şeful administraţiei publice locale sucevene, Ion Lungu nu s-a ferit să recunoască faptul că pentru unele necazuri nu s-a reuşit încă identificarea unei soluţii, amintind aici în principal de numărul total insuficient al locurilor de parcare pentru toate autoturismele existente şi gâtuirea zilnică a traficului rutier pe arterele de circulaţie din cartier, dar a adăugat că o parte din vină aparţine chiar unora dintre locuitori care au refuzat propunerile municipalităţii.

„Trebuie să recunoaştem faptul că George Enescu are nişte probleme de infrastructură deosebite faţă de celelalte cartiere şi în special când ne referim la circulaţie. Administraţia locală şi-a dorit să demareze un proiect ambiţios aici de realizare a unor parcări supraterane, dar ne-am împotmolit pentru că uneori aşa sunt oamenii, când vrei să faci ceva unul vrea parcare, altul loc de joacă sau odihnă ori altceva şi nu poţi să-i impaci pe toţi. Ne preocupă însă în continuare acest lucru şi vă promit că anul 2012 va fi anul cartierului George Enescu, în care să găsim soluţiile necesare pentru rezolvarea problemelor existente”, a declarat Ion Lungu.

O altă problemă ridicată în timpul întâlnirii a fost cea a câinilor comunitari care s-au înmulţit peste măsură în ultima perioadă în acest cartier, anumite zone ajungând ca pe timp de noapte să fie conduse de haitele de patrupede care bagă spaima în trecători. În acest sens, primarul oraşului a explicat celor prezenţi proiectul pe care doreşte să-l implementeze cu ajutorul Consiliului Local Suceava pe raza municipiului reşedinţă de judeţ, în urma căruia se speră ridicarea a încă unui adăpost de animale şi curăţarea străzilor de câinii fără stăpân, afirmând încă o dată că nu va accepta nici un fel de rabat cu privire la eliberarea animalelor din nou printre blocuri după prinderea şi sterilizarea lor.


Intră acum și în grupul de