Doua incendieri intentionate, inregistrate intr-o singura zi, in judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

Două cazuri de distrugere prin incendiere au fost înregistrate pe parcursul zilei de marţi, pe raza judeţului Suceava, poliţiştii încercând acum să dea de urma autorilor.

Primul incident a avut loc pe raza comunei Stulpicani în zona denumită „Pe Bahnă” (sat Negrileasa), unde a fost distrus de flăcări un adăpost de furaje ce aparţine unui localnic de 66 de ani.

Potrivit datelor oferite de IPJ Suceava, omul are în proprietate o suprafață de teren de 2 hectare în acea zonă unde a construit un adăpost de furaje, în care a depozitat aproximativ 4 tone de fân.

Marţi dimineaţă, „în jurul orelor 03:00, partea vătămată a fost anunțată telefonic de un vecin că adăpostul arde, sens în care s-a deplasat la fața locului constatând faptul că acesta a ars în totalitate, inclusiv cele 4 tone de fân ce erau depozitate acolo, anunțând poliția”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, insp. Ionuţ Epureanu, fiind chemaţi la faţa locului şi pompierii Gărzii de Intervenție Gura Humorului pentru localizarea și stingerea incendiului, care încă mocnea.

Tot marţi, dar în jurul orelor 20:30 un alt incendiu a izbucnit pe raza localităţii Mitocu Dragomirnei în gospodăria unei localnice de 31 de ani.

„Din cercetările efectuate de polițiști s-a stabilit că în timp ce se afla în casă, femeia a fost sesizată de o vecină despre faptul că stogul cu fân aflat la distanţa de aproape 100 de metri de locuinţă este cuprins de flăcări”, a mai spus insp. Ionuţ Epureanu.

Imediat în ajutorul victimei au sărit vecinii care au reuşit să stângă incendiul fără a mai fi nevoie de intervenţia pompierilor dar focul a distrus mai bine de 70 % din cele peste 800 de kg de fân din stog, restul devenind impropriu consumului pentru animale.

În ambele cazuri, cercetările efectuate la faţa locului au stabilit că este vorba despre gesturi intenţionate făcute de persoane rămase deocamdată necunoscute, poliţiştii încercând acum să dea de urma incendiatorilor.


Intră acum și în grupul de