Lungu: „Bugetul pe 2012 va fi unul de austeritate in ce priveste cheltuielile materiale, dar va fi unul de investitii pentru oras” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat miercuri că anul 2012 va însemna pentru municipiu mai puţine cheltuieli materiale şi de funcţionare, dar mai multe fonduri pentru lucrări de investiţii.

El a spus într-o conferinţă de presă că vor fi continuate şi finalizate investiţiile la şoseaua ocolitoare, la parcajele subterane din centrul oraşului, la iluminatul public, la construcţia Centrului tradiţiilor populare, la Centrul Cultural Bucovina, la repararea de străzi şi reabilitarea unui număr de cinci parcuri.

Tot în 2012, municipiul Suceava va deschide noi investiţii de reabilitare a iluminatului public, de reparare a unor străzi, de construcţie a Sălii polivalente modulare, cu 5000 de locuri, de punere în valoare a Curţii Domneşti, dar şi de reabilitare termică a sediului Primăriei şi a mai multor blocuri de locuinţe. „Ponderea în buget va fi pentru investiţii de dezvoltare şi pentru învăţământ. În rest, austeritate maximă”, a spus Lungu.

Edilul-şef al Sucevei a mai precizat că pentru anul 2012, Prefectura a transmis Primăriei că numărul de posturi ce pot fi finanţate este de 758 din care 600 în aparatul de specialitate şi unităţile fără personalitate juridică din subordinea Primăriei, 107 posturi pentru Poliţia locală, 33 la Evidenţa Populaţiei şi 18 la fonduri europene, dar a subliniat că schema de personal va rămâne aceeaşi, cu 70 de posturi vacante din care 45 la Poliţia locală.

El a arătat că va analiza dacă se impune angajarea unor persoane pentru compartimentul de fonduri europene, apreciind că deocamdată cei opt angajaţi sunt suficienţi pentru această activitate.


Intră acum și în grupul de