Vizita de lucru a domnului Gheorghe Flutur in localitati ale judetului Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Așa cum am fost obișnuiti, domnul Gheorghe Flutur, care este prim-vicepreședinte PDL, președintele Organizației Județene Suceava a PDL, președintele Consiliului de Dezvoltare Regionala Nord – Est, președintele Euroregiunii ”Prutul de Sus”, și președintele Consiliului Judetean Suceava, a mai efectuat o vizită de inaugurari si lucru la santiere deschise in localități ale județului Suceava.

Astfel, pe parcursul zilei de joi ,insotit de specialisti si experti pe diverse domenii din CJ Suceava si din PDL, domnul Gheorghe Flutur a mai efectuat o inspecţie fulger pe mai multe şantiere sucevene, unde se derulează proiecte ce beneficiază de finanţare din partea Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM).

Vizita de lucru s-a făcut şi în prezenţa preşedintelui AFM, Gheorghe Popescu, cel care a dorit să se pună la curent cu stadiul lucrărilor. Chiar dacă nu au fost trecute în revistă toate punctele de lucru, „echipa de control” s-a arătat încântată de ceea ce s-a realizat până acum. În plus, tot joi, şeful Administraţiei Fondului pentru Mediu a adus şi o veste bună pentru judeţul Suceava, fiind aprobată derularea a încă trei proiecte mari în judeţul Suceava, fiind vorba despre introducerea de reţele de apă şi canal şi staţii de epurare în localităţile Moara, Şcheia şi Poieni Solca, valoarea totală a acestora ridicându-se la suma de peste 3,2 milioane de euro.

„Beneficiind de bani din partea Fondului de Mediu, în judeţul Suceava se derulează la această oră nu mai puţin de 77 de proiecte în valoare de peste 40 de milioane de euro din care aproape jumătate au fost deja plătiţi”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur.

În completare la afirmaţiile conducerii executivului judeţean, preşedintele Administraţiei Fondului pentru Mediu, Gheorghe Popescu, a ţinut să declare că Suceava este unul dintre judeţele cu cele mai multe proiecte aprobate cu bani de la Mediu. În plus, AFM capătă tot mai multă atractivitate datorită faptului că anul 2010 a fost încheiat cu achitarea tuturor obligaţiilor financiare către beneficiarii proiectelor, iar pentru 2011 există toate premisele ca plăţile să fie efectuate în întregime către societăţile constructoare.

„Traversăm o criză cumplită, dar Guvernul României reuşeşte să prioritizeze fondurile, în aşa fel încât să aducem banii pe zona de investiţii. Proiectele de investiţii sunt cele care ne asigură creşterea avuţiei naţionale şi dacă ştim să le gestionăm vom reuşi să compensăm necazurile pe care le produce criza. Prin Administraţia Fondului pentru Mediu în România sunt derulate la ora actuală un număr de peste 1.000 de proiecte aşezate pe un buget de mai mult de un miliard de euro”, a declarat Gheorghe Popescu.

Numai în ceea ce priveşte programul Casa verde, în 2011 au fost primite 24.000 de cereri faţă de 16.000 cât s-au înregistrat anul trecut, iar peste 10.000 de beneficiari ai programului au primit deja banii în cont, printre ei numărându-se şi 400 de persoane fizice din judeţul Suceava.


Intră acum și în grupul de