Acasă Actualitate Zona metropolitana Suceava s-a reunit vineri in prima sedinta de lucru (VIDEO)

Zona metropolitana Suceava s-a reunit vineri in prima sedinta de lucru (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Născută oficial pe data de 28 noiembrie 2011, Asociaţia de tip Zonă Metropolitană din judeţul Suceava, s-a reunit pe parcursul zilei de vineri în prima şedinţă oficială.

Întâlnirea a avut loc la sediul municipalităţii sucevene la aceeaşi masă a dezbaterilor găsindu-şi loc atât consiliul de administraţie al asocierii, cât şi consiliul director. Din prima structură fac parte consilieri locali din cele opt localităţi incluse în Asociaţia de tip Zonă Metropolitană, cifra acestora reprezentând numărul cetăţenilor din fiecare localitate, paritatea fiind de un consilier la 2.000 de locuitori.



Astfel, 57 de consilieri locali din Suceava, Salcea, Adâncata, Bosanci, Ipoteşti, Mitrocu Dragomirnei, Moara şi Pătrăuţi fac parte din consiliul de administraţie al asociaţiei. Din cea de-a doua structură fac parte primarii celor opt localităţi.

Chiar dacă a fost mai mult o şedinţă inaugurală, edilul-şef al municipiului reşedinţă de judeţ, primarul Sucevei, Ion Lungu, care este şi liderul Zonei metropolitane Suceava, a supus atenţiei principiile de organizare şi funcţionare pentru perioada următoare, anul 2012 fiind unul în care se are în vedere creionarea unor proiecte comune pentru localităţile amintite. Singura comună limitrofă Sucevei care, în urma opoziţiei conducerii locale, nu va face parte din Zona de tip metropolitan este Şcheia, dar în cadrul întâlnirii de vineri, şeful administraţiei locale sucevene, Ion Lungu, a declarat că există deja şi alte cereri de asociere venite din partea unor localităţi ale judeţului, oferind drept exemplu în acest sens comuna Vereşti.

Lungu consideră că zona metropolitană poate să conducă la dezvoltare şi crearea de noi locuri de muncă prin atragerea de investitori.

„Nu este orgoliul nimănui de a face această zonă metropolitană, iar cei care afirmă că Lungu vrea să devină primar general pot sta liniştiţi pentru că nu mă interesează acest lucru, eu sunt şi rămân în continuare primarul locuitorilor din municipiul Suceava şi atât. Au fost multe discuţii pe acest subiect, dar vreau să asigur pe toată lumea că se păstrează în continuare autonomia locală şi cea financiară pentru fiecare localitate în parte şi mai ales nu se percep taxe suplimentare”, a ţinut evidenţieze, în cadrul şedinţei de vineri, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version