Seful Romsilva si politisti ai IGPR fac ancheta la un ocol silvic din Suceava unde masina unui silvicultor a fost incendiata


Intră acum și în grupul de

O anchetă a fost demarată vineri la un ocol silvic din Suceava, aparţinând Institutului de Cercetări şi Amenajări Silvice (ICAS) unde maşina unui inspector silvic ce efectua un control a fost incendiată.

Directorul general al Romsilva, Valerian Solovăstru, a declarat că situaţia de la Ocolul Silvic Tomnatec va fi anchetată de poliţiştii din cadrul IGPR şi silvicultori coordonaţi de el. Potrivit sursei citate, vor fi făcute verificări la toate exploatările.

El a spus că au fost constatate tăieri ilegale în urma unor verificări făcute în plan local, iar maşina angajatului Direcţiei Silvice care a făcut controlul a fost incendiată.
Solovăstru a declarat că după incendierea maşinii angajatului Direcţiei Silvice s-a decis că situaţia din cadrul acestui ocol silvic trebuie verificată cu forţe suplimentare.

„Inclusiv dosarul privind incendierea a fost preluat de la Poliţia rurală la Direcţia de Cercetări Penale Bucureşti”, a spus Solovăstru. El a subliniat că ancheta trebuie să identifice toate persoanele implicate atât în ceea ce priveşte infracţiunile silvice cât şi a distrugerii autoturismului.

La sfârşitul lunii noiembrie maşina unui angajat al Direcţiei Silvice Suceava care efectua un control de rutină în respectivul ocol silvic a fost incendiată. În urma cercetărilor s-a constatat că geamul autoturismului, care a ars în totalitate, a fost spart, pe podul pedalier în partea dreapta față găsindu-se şi bolovanul folosit în acest sens. Mai mult, poliţiştii au constata că incendiul a fost provocat intenționat.
Autoturismul în valoare de 25.000 de lei, distrus în totalitate, a fost ridicat și depozitat la sediul Secției nr. 14 Poliție Rurală Vama, pentru continuarea cercetărilor, pentru identificarea autorilor.


Intră acum și în grupul de