Prins la braconat a aruncat pestele in apa dar s-a ales cu un dosar penal

Un bărbat de 35 de ani din comuna Tudora, judeţul Botoşani, a crezut că scapă dacă aruncă peştele braconat înapoi în apă dar s-a ales cu dosar penal.

Potrivit datelor oferite de Biroul de presă din cadrul IPJ Suceava, botoşăneanul a fost prins pescuind fără nici o grijă pe malul râului Siret pe parcursul zilei de sâmbătă. Ghinionul său l-a reprezentat faptul că tot în aceaşi zi , „în baza planului de acțiune al organelor de ordine sucevene pentru prevenirea și combaterea braconajului piscicol „ Braconierul 2011”, lucrătorii Poliției orașului Liteni au organizat o acțiune pe această linie, desfășurată pe malurile râurilor Suceava și Siret”.

În timpul controlului, pe malul râului Siret a fost depistat pescuind cu un crâsnic având montată o plasă monofilament cu dimensiunile de 3 m/3 m, care la vederea lucrătorilor de poliție a aruncat cantitatea de pește pescuită în albia râului Siret însă a recunoscut fapta.

Cu toate acestea față de învinuit a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de pescuitul resurselor acvatice vii cu unelte de pescuit având ochiul de plasă sub dimensiunile minime legale.

loading...