Prins la braconat a aruncat pestele in apa dar s-a ales cu un dosar penal


Intră acum și în grupul de

Un bărbat de 35 de ani din comuna Tudora, judeţul Botoşani, a crezut că scapă dacă aruncă peştele braconat înapoi în apă dar s-a ales cu dosar penal.

Potrivit datelor oferite de Biroul de presă din cadrul IPJ Suceava, botoşăneanul a fost prins pescuind fără nici o grijă pe malul râului Siret pe parcursul zilei de sâmbătă. Ghinionul său l-a reprezentat faptul că tot în aceaşi zi , „în baza planului de acțiune al organelor de ordine sucevene pentru prevenirea și combaterea braconajului piscicol „ Braconierul 2011”, lucrătorii Poliției orașului Liteni au organizat o acțiune pe această linie, desfășurată pe malurile râurilor Suceava și Siret”.

În timpul controlului, pe malul râului Siret a fost depistat pescuind cu un crâsnic având montată o plasă monofilament cu dimensiunile de 3 m/3 m, care la vederea lucrătorilor de poliție a aruncat cantitatea de pește pescuită în albia râului Siret însă a recunoscut fapta.

Cu toate acestea față de învinuit a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de pescuitul resurselor acvatice vii cu unelte de pescuit având ochiul de plasă sub dimensiunile minime legale.


Intră acum și în grupul de