Cate 3.000 de lei de la Guvernul Romaniei pentru 117 de familii din judetul Suceava ale caror case au fost afectate de inundatii in 2010


Intră acum și în grupul de

Peste 100 de familii din judeţul Suceava, ale căror case au fost reconstruite în anul 2010, după ce au fost afectate de inundaţii au primit câte 3000 de lei de la Guvern, se arată într-un comunicat remis de Prefectura Suceava.

Potrivit documentului citat, Guvernul a aprobat un Memorandum privind alocarea unei sume din contul în lei deschis pe seama Secretariatului General al Guvernului pentru donaţiile băneşti destinate populaţiei afectate de inundaţiile din anul 2010 în judeţele Alba, Bacău, Botoşani, Caraş Severin, Cluj, Covasna, Harghita, Iaşi, Neamţ, Suceava, Tulcea şi Vîlcea prin care se acordă un ajutor în sumă de 3.000 lei, pentru fiecare familie a cărei locuinţă, grav afectată de inundaţiile din anul 2010, a fost reconstruită.

Judeţului Suceava i s-a alocat suma de 351.000 lei, ce urmează să fie distribuită de Prefectura Suceava, prin intermediul primăriilor, unui număr de 117 familii, din 24 de localităţi.

Prefectul judeţului Suceava, Sorin Arcadie Popescu, subliniază în comunicat că această sumă completează sprijinul acordat de Guvern prin care s-au alocat principalele materiale de construcţii necesare pentru reconstrucţia caselor distruse de calamităţile naturale.

Sumele acordate ca ajutor pot fi utilizate la finalizarea lucrărilor de reconstrucţie a caselor, pentru cumpărarea de materiale de construcţie, achiziţionarea de bunuri de uz casnic, racordarea la reţelele de utilităţi publice, asigurarea obligatorie a locuinţei, precizează sursa citată.

Prefectul de Suceava consideră că, prin efortul comun privind colectarea sumelor din donaţii, cât şi prin alocarea acestora familiilor afectate de inundaţiile din anul 2010 din judeţul Suceava, se vor putea asigura toate condiţiile şi utilităţile necesare, pentru gospodăriile reconstruite. În urma inundaţiilor din iunie 2010, casele unui număr de 150 de familii din judeţul Suceava au fost distruse, iar alte 1.187 case au fost avariate.


Intră acum și în grupul de