Inainte de sarbatori, hotii tintesc pensiunile si barurile


Intră acum și în grupul de

Cu puţin timp înainte de venirea sărbătorilor de la finele anului, cele mai vizate obiective ale spărgătorilor au devenit pensiunile şi casele de vacanţă de pe raza judeţului Suceava, sau barurile şi restaurantele care se află în febra pregătirilor şi a aprovizionărilor.

Astfel, potrivit informaţiilor obţinute din partea Biroului de presă al IPJ Suceava, doar pe parcursul zilei de luni au fost semnalate poliţiştilor trei cazuri asemănătoare. În prima sesizare autori necunoscuţi, prin forţarea unui ferestre, au pătruns în cabana de pe iazul Stroieşti aparţinând unui sucevean de 46 ani, iar din interior au sustras 5 pături, 4 seturi veselă, 2 seturi ceşti cafea, 4 seturi pahare, băuturi alcoolice şi alte bunuri în valoare de aproximativ 1.500 lei. Din păcate, cabana nu este asigurată cu pază sau sistem de alarmare, motiv pentru care pe lângă paguba suferită, partea vătămată s-a ales şi cu o amendă conform Legii nr.333/2003.

O altă spargere a fost pe raza localităţii Şcheia, judeţul Suceava, unde persoane necunoscute au pătruns în incinta unui restaurant prin spargerea geamului ușii de acces, de unde au sustras mai multe batoane de salam şi cabanos, pungi de cafea, dropsuri, 32 de pachete de țigări şi mai multe sticle cu votcă şi vin. Şi în acest caz societatea nu era prevăzută cu sistem de pază și alarmare, iar administratorul acesteia a fost sancționat contravențional.

Ultima plângere a venit pe adresa agenţilor din cadrul Secției 10 Poliție Rurală Păltinoasa care au fost sesizați de o persoană de sex feminin de 35 ani, domiciliată în comuna Berchișești, despre faptul că în timp ce nu se afla la domiciliu, persoane necunoscute au pătruns în locuința proprietate personală, de unde au sustras mai multe bunuri, cauzând un prejudiciu de peste 5.000 lei.

„În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că autorii au pătruns prin forțarea ușii de la intrare, iar din interior au sustras o veioză, 60 de prosoape de baie de diferite culori, 360 cearșafuri de pat de diferite culori, două valize în care se aflau mai multe obiecte de vestimentație, 6 perne, 4 oale de inox şi mai multe articole de îmbrăcăminte de damă”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, insp. Ionuţ Epureanu.

În toate cazurile, au fost dispuse măsurile necesare pentru identificarea autorilor şi recuperearea prejudiciului.


Intră acum și în grupul de