Teapa de peste 500 de milioane de lei vechi, data in Ajunul Craciunului la o bijuterie din municipiul Suceava


Intră acum și în grupul de

O ţeapă de peste 500 de milioane de lei vechi. De asta a avut parte administratorul unei bijuterii de pe raza municipiului reşedinţă de judeţ, după ce acesta a crezut că face afacerea vieţii în Ajunul sărbătorii de Crăciun.

Potrivit datelor obţinute de la IPJ Suceava, incidentul a avut loc pe parcursul după-amiezii zilei de sâmbătă, cu puţin timp înainte de a fi închis magazinul, moment în care în incinta acestuia au intrat două persoane de sex masculin care au oferit spre vânzare două lănţişoare din aur în cantitate de 530 gr, unul de 18 k, iar celălalt de 22 k.

„În urma negocierilor şi verificării produselor, gestionarul, cetăţean turc, cu reşedinţa în municipiul Suceava s-a decis să achiziţioneze cele două lănţişoare contra sumei de 51.000 lei şi un inel bărbătesc în valoare de 1.100 lei, pe care le-a aşezat pe tejghea”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, insp.princ. Gabriel Panţiru.

Ce nu ştia administratorul bijuteriei, care credea că face afacerea vieţii, este că pe parcursul negocierilor şi profitând de un moment de neatenţie a turcului, unul dintre cei doi indivizi a schimbat lănţişoarele autentice cu altele false, din material metalic de culoare galbenă.

După ce s-au văzut cu banii în mână cei doi bărbaţi au plecat cât au putut de repede, moment în care gestionarul a constatat faptul că lănţişoarele achiziţionate au fost schimbate cu altele false, prejudiciul cauzat ridicându-se la peste 52.000 de lei.


Intră acum și în grupul de