Prefectul Sorin Popescu zoreste primarii suceveni sa cheltuie banii primiti de la Guvern


Intră acum și în grupul de

„Primarii unităţilor administrativ teritoriale care au primit finanţare trebuie să demareze urgent procedurile de rectificare a bugetului local în vederea cheltuirii acestor sume până la sfârşitul anului”, transmite prefectul judeţului Suceava, Sorin Arcadie Popescu, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, un număr de cinci localităţi sucevene au primit în 22 decembrie 1.055.000 lei prin repartizarea pe proiecte a sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru finanţarea Programului de dezvoltare a Infrastructurii şi a unor baze sportive din spaţiul rural, iar în data de 14 decembrie, judeţului Suceava i-a mai fost alocată suma de 3.269.000 lei tot prin repartizarea sumelor defalcate din TVA.

Totodată, reprezentantul Guvernului în teritoriu atenţionează primarii din localităţile ce au primit finanţare să asigure utilizarea în condiţiile legii şi în regim de urgenţă a sumelor alocate, în vederea continuării lucrărilor demarate.

Programul de dezvoltare a infrastructurii şi a unor baze sportive din spaţiul rural a fost instituit prin Ordonanţa Guvernului nr. 7/2006, în scopul îmbunătăţirii situaţiei sociale şi economice.

Judeţului Suceava i-a fost repartizată în 22 decembrie suma de 1.050.000 lei, pentru comunele Berchişeşti, Dorneşti, Forăşti, Râşca şi oraşul Gura Humorului.


Intră acum și în grupul de