La Suceava, taxele si impozitele locale raman nemodificate in 2012 (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

În 2012, taxele şi impozitele locale vor fi menţinute la nivelul anului 2011, a anunţat miercuri, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, precizând că acestea vor putea fi achitate începând cu data de 9 ianuarie. Lungu a spus într-o conferinţă de presă că indiferent dacă Guvernul era de acord cu propunerea primită de la asociaţiile de primari de ridicare de la 20% la 50% a limitei până la care pot fi majorate impozitele şi taxele locale sau eliminarea pragului maxim actual, de 20%, cu posibilitatea ca taxele să poată fi crescute în raport cu puterea financiară a locuitorilor, în Suceava nivelul taxelor rămânea acelaşi. „Chiar dacă s-ar fi modificat legislaţia, noi menţineam taxele la nivelul anului 2011”, a spus primarul.

Edilul-şef sucevean a menţionat că, în acest an, pentru prima dată, firmele vor beneficia de o bonificaţie de 10 la sută dacă achită taxele locale pentru 2012 până la sfârşitul lunii martie. Până în prezent, bonificaţia acordată firmelor era de 5 la sută în condiţiile în care achitau taxele pentru întregul an până la 31 martie.

Lungu a mai declarat că execuţia bugetară pentru anul 2011 este de 89,14 la sută, cu 1,67 la sută mai mare faţă de anul 2010, apreciind că este „bună” şi a adăugat că la venituri proprii execuţia bugetară este de 97 la sută, cu 4,4 la sută mai mare faţă de 2010.

Guvernul a decis că nu poate fi de acord cu majorarea anul viitor a taxelor şi impozitelor locale, conform solicitării asociaţiilor de primari, considerând că în această perioadă “nu este bine” să fie aplicată o astfel de creştere a taxelor, a spus ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Ialomiţianu.


Intră acum și în grupul de