Flutur: Majoritatea unitatilor de cazare din judetul Suceava sunt ocupate de Revelion


Intră acum și în grupul de

Cu trei zile înainte de noaptea trecerii dintre ani, gradul de ocupare este de 98 la sută în judeţul Suceava, a anunţat miercuri preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur. Potrivit acestuia, majoritatea unităţilor de cazare din judeţ vor fi pline de Revelion, gradul de ocupare fiind de sută la sută în zonele Gura Humorului şi Vatra Dornei, locuri de cazare mai existând la Suceviţa, unde gradul de ocupare este de 99 la sută şi în zonele Vama şi Putna unde gradul de ocupare al unităţilor de cazare este de 95 la sută.

Şeful administraţiei judeţene sucevene a ţinut să precizeze, totodată, că de Crăciun, gradul de ocupare în judeţ a fost de 84 la sută, cu 95 la sută grad de ocupare în Gura Humorului, urmat de Putna, Vatra Dornei şi Vama şi Suceviţa. „Deşi a fost puţină zăpadă numărul de turişti este mare ceea ce arată că Bucovina este din ce în ce mai căutată de turişti”, a spus Flutur.

De Revelion, la o pensiune de trei stele din Vama tariful este de 1.990 de lei/persoană pentru cinci nopţi, cu mic dejun, dejun şi cină, masa de Revelion cu muzică de dans la alegerea oaspeţilor, dar şi program de plimbare cu sania trasă de cai, grătar pe zăpadă cu vin şi ţuică fiartă, o seară bucovineană cu lăutari, un program de obiceiuri de iarnă cu urători şi mascaţi.

La Gura Humorului, de Revelion, tariful la o pensiune de trei stele este de 1.450 de lei/persoană şi include cinci nopţi de cazare cu demipensiune, cina de Revelion cu program artistic, dar şi saună.

La Vatra Dornei, la un hotel de trei stele, tariful este de 1.200 de lei/persoană pachetul şi include cazare cu mic dejun pentru cinci nopţi, masa festivă de Revelion.

La Suceviţa, la un hotel de patru stele, tariful de Revelion pentru cinci nopţi de cazare este de 2.600 de lei/persoană şi include pensiune completă, cina festivă dintre ani, băuturi alcoolice şi nealcoolice la mesele festive, prânzul şi cina din 1 ianuarie, acces la zona SPA cu piscină, saună, sală de fitness, dar şi la biliard.

La Câmpulung Moldovenesc, oferta pentru trei nopţi de cazare la un hotel de trei stele este de 230 de euro/persoană şi include cazare în camera dublă cu demipensiune, cina festivă de Revelion şi cina festivă de 1 ianuarie.
În judeţul Suceava, funcţionează 320 de hoteluri şi pensiuni clasificate având aproximativ 11.000 de locuri de cazare.


Intră acum și în grupul de