Cabana aflata in constructie in orasul Frasin, judetul Suceava, vandalizata de hotii de fier vechi


Intră acum și în grupul de

O cabană aflată în stadiul de construcţie pe raza localităţii Frasin, judeţul Suceava, a fost vandalizată de hoţii de fier vechi în încercarea de a găsi bunuri de furat.

Potrivit informaţiilor IPJ Suceava, clădirea aparţine unei persoane de 34 de ani din municipiul reşedinţă de judeţ, distrugerile fiind descoperite de o persoană din Gura Humorului care are grijă de lucrări, în momentul în care aceasta a trecut în vizită şi a văzut unul dintre geamurile construcţiei spart.

Cercetările efectuate de organele de ordine au stabilit că locuința de vacanță unde se reclamă comiterea faptei este situată pe raza oraşului Frasin, în locul numit „Pârâul Popii”, clădirea aflându-se în stadiul de „amenajări interioare”. În jurul Crăciunului, hoţii au spart sticla unui geam tip termopan al cabanei, au pătruns în interior și din camera de zi au sustras două calorifere din oțel şi un sac de 25 kg de adeziv pentru construcții.

„De asemenea, autorii au distrus partea inferioară a unui perete din plăci de rigips pe o suprafață de aproximativ 3,6 m.p., și din perete au sustras două bucăți de țeavă din cupru cu lungimea de aproape 4 metri fiecare din instalația de încălzire a clădirii”, ne-a mai transmis într-un comunicat Biroul de presă al IPJ Suceava.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de „furt calificat”, în vederea identificării autorilor și recuperarea prejudiciului.

O altă spargere a avut loc pe parcursul zilei de miercuri la o locuinţă particulară pe raza comunei Şcheia. Autorii rămaşi deocamdată necunoscuţi nu s-au sfiit să intre ziua în amiaza mare în casă, în timp ce nu se afla nici o persoană la domiciliu, prin folosire de chei potrivite. Din interior, spărgătorii au sustras mai multe bunuri electronice, bijuterii, parfumuri şi băuturi alcoolice în valoare de peste 4.500 lei.

Şi în acest caz cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de „furt calificat”, în vederea identificării autorilor și recuperarea prejudiciului.


Intră acum și în grupul de