Un munte de petarde, detinute fara autorizatie, in magazia unei societati comerciale


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii Serviciului arme, explozivi, substanţe periculoase din cadrul IPJ Suceava au efectuat, pe parcursul zilei de miercuri, un control la o societate comercială din Suceava având punctul de lucru pe raza localităţii Siminicea, ocazie cu care în magazia unităţii s-au găsit peste 23.600 de petarde şi 50 de artificii, deţinute ilegal în scop de comercializare.

Din primele cercetări, a rezultat că societatea nu este autorizată de ITM Suceava şi IPJ Suceava pentru deţinere şi comercializare de articole pirotehnice supuse regimului autorizării. Mai mult, întrebat cu privire la provenienţa acestora, administartorul unităţii, un tânăr de 26 de ani din municipiul reşedinţă de judeţ, a declarat că le-a procurat în anii anteriori şi le-a păstrat la punctul de lucru din localitatea Siminicea, care are ca obiect de activitate comercializarea de produse alimentare, cu intenţia de a vinde în acest sezon.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului articolelor pirotehnice şi a materialelor explozive şi s-a dispus ridicarea în vederea confiscării a produselor găsite.

Tot pe parcursul zilei de miercuri, a fost efectuat un control asemănător şi la un magazin mixt din localitatea Ilişeşti, ocazie cu care în magazia unităţii s-au găsit aproape 340 de bucăţi articole pirotehnice, deţinute ilegal în scop de comercializare.

Nici această societate nu este autorizată în vederea comercializării unor astfel de produse, iar administratorul firmei, o femeie de 50 de ani din localitate, a spus organelor de control că a procurat materialele explozive de la o persoană necunoscută din Suceava, cu intenţia de a le vinde în apropierea Anului Nou.


Intră acum și în grupul de