Tigari de aproape un miliard de lei vechi, capturate de politisti dupa o urmarire ca-n filme si blocaje rutiere (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

O captură impresionantă de ţigări de contrabandă a fost realizată de poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Brodina în timpul unei acţiuni de rutină derulată pe linia combaterii traficului cu ţigări, la finele anului trecut.

Totul s-a întâmplat după ce organele de ordine au încercat să oprească în traficul rutier un autoturism marca Renaul Megane, care a ignorat semnalele poliţiştilor de frontieră accelerând în forţă.

“Şoferul nu a oprit la semnalele regulamentare fapt pentru care s-a trecut la urmărirea autoturismului, folosindu-se semnalele acustice şi optice de avertizare, însă intervenţia a fost obstrucţionată în mod intenţionat de către o altă persoană care a blocat carosabilul prin simularea unei defecţiuni tehnice la autoturismul său marca BMW înmatriculat în Bulgaria”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al STPF Suceava, comisar Ilie Poroch-Seriţan.

Cu toate acestea, în urma acţiunii poliţiştilor de frontieră, au fost reţinuţi doi bărbaţi, unul în vârstă de 36 de ani, din municipiul Botoşani şi celălalt de 33 de ani, care a încercat să blocheze urmărirea, domiciliat în municipiul Suceava.

Pentru că prima maşină transporta ţigări de contrabandă, s-a luat măsura conducerii ambelor autoturisme la sediul SPF Brodina, unde în urma inventarierii a fost descoperită cantitatea de aproape 10.000 de pachete cu produse din tutun, de provenienţă ucraineană.

“Faţă de botoşănean s-au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă în formă agravantă, iar pe numele suceveanului un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la contrabandă în formă agravantă”, ne-a mai declarat Ilie Poroch.

Mai mult, întreaga cantitate de ţigări, în valoare de peste 840 de milioane de lei vechi, a fost ridicată în vederea confiscării de către poliţiştii de frontieră suceveni, iar cele două autoturisme au fost indisponibilizate la sediul organelor de ordine în vederea continuării cercetărilor.


Intră acum și în grupul de