Incendiere intentionata, in toiul noptii, la o gospodarie din comuna Vama, judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

O gospodărie particulară de pe raza localităţii Vama, judeţul Suceava, a fost înghiţită de flăcări în toiul nopţii, după ce focul a fost pus intenţionat. Din fericire, nu s-au înregistrat victime omeneşti, iar poliţiştii încearcă acum să dea de urma autorului.

Potrivit datelor pe care le deţinem, alarma a fost dată luni, în jurul orelor 03:00 pentru localizarea şi stingerea incendiului intervenind pompierii Detaşamentului Câmpulung Moldovenesc şi ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din comună.

„La sosirea echipajelor, ardeau casa de locuit şi anexe ale gospodăriei, clădiri construite din lemn şi acoperite cu tablă, existând pericolul propagării flăcărilor la un depozit de furaje, în care se aflau 10 tone de fân, la magazia de lemne, la un foişor de agrement, precum şi la fondul forestier, aflat în imediata apropiere”, ne-a declarat plt.maj. Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava.

După mai bine de patru ore de luptă cu flăcările, incendiul a fost stins, dar focul a transformat în scrum tot ce a găsit în cale, casa de locuit, un grajd şi două magazii, elemente de mobilier, aparatură electrocasnică şi alte bunuri din curte.

„Din primele cercetări efectuate la faţa locului, a rezultat că incendiul a avut drept cauză folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul”, ne-a mai declarat plt.maj. Alin Găleată, adăugând că cercetările au fost preluate de către poliţişti în vederea identificării autorului şi tragerea lui la răspundere.


Intră acum și în grupul de