Tigari de contrabanda de aproape un miliard de lei vechi, retinute de politistii de frontiera, in apropierea granitei (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

O captură impresionantă de ţigări de contrabandă în valoare de aproape un miliard de lei vechi a fost realizată de poliţiştii de frontieră, marţi noapte la graniţa dintre Ucraina şi România.

Potrivit informaţiilor obţinute de la STPF Suceava, ţigările au fost descoperite marţi, în jurul orelor 02:45, pe timpul executării unei misiuni specifice a poliţiştilor de frontieră din cadrul SPF Brodina. Aceştia au observat, în apropierea frontierei, un grup de persoane care se deplasa dinspre Ucraina spre interiorul României, transportând mai multe colete voluminoase.

“În urma acţiunii poliţiştilor de frontieră, s-a reuşit depistarea şi reţinerea a doi tineri având vârstele de 21 şi 23 ambii domiciliaţi în localitatea Straja, iar în zona unde au fost prinşi, s-au descoperit mai multe colete ce conţineau 10.000 de pachete de ţigări marca Doina, provenite din Republica Moldova”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al STPF Suceava, comisar Ilie Poroch.

Potrivit aceloraşi surse, organele de ordine au întocmit persoanelor în cauză dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere ilegală a frontierei de stat şi contrabandă în formă agravantă, iar întreaga cantitate de ţigări în valoare de 90.000 lei a fost reţinută în vederea confiscării.

“În prezent, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi luarea măsurilor legale ce se impun”, a mai adăugat Ilie Poroch.


Intră acum și în grupul de