Promovarea Cetatii de Scaun a Sucevei ramane in atentia municipalitatii. Pe 1 si 2 mai se danseaza in Cetate (VIDEO)

Promovarea cât mai asiduă a Cetăţii de Scaun a Sucevei, o emblemă istorică pentru municipiul reşedinţă de judeţ, rămâne şi anul acesta un punct important de pe ordinea de zi a conducerii administrative a oraşului.

Astfel, după parteneriatul încheiat de municipalitate cu privire la promovarea comună a cetăţilor Hotin (Ucraina), Soroca (Republica Moldova) şi Cetatea de Scaun a Sucevei într-un proiect transfrontalier, conducerea administraţiei publice locale a dat curs favorabil unei alte solicitări.

„Pe lângă proiectul comun avut cu cetăţile Hotin şi Soroca, am primit acum o propunere de colaborare şi de la Asociaţia Star Education Bucureşti pentru a participa în cadrul unui proiect de promovare a potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare pentru creşterea atractivităţii Romaniei ca destinaţie turistică”, a declarat primarul Ion Lungu, în cadrul conferinţei de presă de miercuri.

Concret, colaborarea prevede organizarea de manifestări cultural-artistice în perioada 1-2 mai în Cetate şi împrejurimile acesteia. Edilul-şef al Sucevei a mai afirmat că proiectul se bucură şi de acceptul conducerii Consiliului Judeţean şi că în perioada următoare urmează ca părţile să se întâlnească pentru a stabili cu exactitate ce fel de acţiuni vor avea loc în perioada stabilită.

loading...