A pierdut masina pentru 1.000 de pachete de tigari provenite din Ucraina


Intră acum și în grupul de

Un cetăţean român de 36 de ani din localitatea Moldoviţa, judeţul Suceava, a rămas fără maşina proprietate personală, după ce a încercat să introducă în ţară ţigări de contrabandă a căror valoare nu se ridică nici măcar la jumătate din cea a autoturismului.

Dorinţa suceveanului de a obţine un venit ilicit l-a făcut ca pe lângă amenda primită să se întoarcă acasă din Ucraina pe jos, după ce organele de control vamal au reţinut autovehiculul cu care se deplasa pentru trafic cu ţigări.

Potrivit informaţiilor oferite de STPF Suceava, bărbatul s-a prezentat în Punctul de trecere al Frontierei Siret pe parcursul zilei de miercuri, iar după controlul documentelor de călătorie, poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali au trecut la verificarea amănunţită a mijlocului de transport.

„Cu această ocazie au fost descoperite ascunse şi nedeclarate în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un locaş special amenajat în podeaua autoturismului, un număr de peste 1.000 de pachete de ţigări de provenienţă ucraineană” ne-a declarat comisar Ilie Poroch, purtătorul de cuvânt al STPF Suceava.

Ţigările a căror valoare nu depăşeşte suma de 1.300 de lei, au fost reţinute în vederea confiscării de către autoritatea vamală, iar persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 6.000 lei.

În plus, autoturismul marca „ Fiat Ulysse” cu care se deplasa bărbatul, în valoare de 4.000 de lei, a fost reţinut în vederea confiscării.


Intră acum și în grupul de