Marcel Gaftoneanu este noul director general al CCISV, in locul lui Ovidiu Dontu. Sorin Iacob a fost reales presedinte al Camerei de Comert Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Adunarea Generală a Membrilor Camerei de Comerț și Industrie (CCISV) Suceava întrunită vineri dimineaţă la sediul instituţiei sucevene a decis: Marcel Gaftoneanu este noul director general al CCISV, în locul lui Ovidiu Donţu, iar Sorin Iacob a fost reales președinte al Camerei și al Colegiului de Conducere pentru mandatul 2012 – 2015 cu unanimitate de voturi.

Adunarea Generală a fost statutar convocată prin mijloacele electronice de comunicare în termenul legal, Camera înregistrând 734 de membri cu drept de vot la data convocatorului, reprezentând aproximativ 65-70% din produsul intern brut al județului Suceava, conform rezultatelor exercițiilor financiare publicate pe site-ul www.mfinante.ro.

La întrunirea de la sediul CCISV au participat personal sau prin delegat mandatat în condițiile statutare peste 50% + 1 din numărul de membri, cerința de cvorum fiind îndeplinită, conform actelor constitutive ale Camerei și legii proprii de funcționare.

Adunarea Generală a Membrilor CCISV a aprobat cu unanimitate de voturi raportul de activitate al Președintelui Camerei pentru mandatul 2007 – 2011, descărcarea de gestiune a președintelui mandatat și a validat execuția bugetară pentru mandatul 2007 – 2011.

Concluziile raportului, conform informării efectuate în data de 14.12.2011 de către Camera de Comerț și Industrie a României, arată următoarele poziții în clasamentul intercameral:locul 3 pe țară privind dinamica și numărul de membri din 42 de Camere de Comerț, locul 9 pe privind numărul de angajați din 42 de Camere de Comerț, respectiv locul 10 pe țară ca execuție bugetară din 42 de Camere de Comerț/patrimoniu organizațional.

Adunarea Generală a aprobat cu unanimitate de voturi modificarea Statutului în sensul reînstituirii funcției executive principale de director general, precum și de completare a statutului cu atribuțiile auditorului financiar care completează de drept noțiunea de comisie de cenzori. De asemenea, a fost completat Statutul Camerei de Comerț Suceava cu opțiunea votului deschis pentru alegerea colegiului de conducere și a Președintelui Camerei.

Tototdată, a fost aprobată cu unanimitate de voturi componența noului colegiu de conducere pentru un mandat de 4 ani (2012 – 2015), care reprezintă firme de elită și branduri recunoscute la nivel național, aproape 20% din produsul intern brut și peste 5.000 de angajați din județul Suceava. Menţionăm aici:

ACET S.A. – Ștefan Groza, ASOCIATIA PENTRU TURISM BUCOVINA – Constantin Chetrariu, ASOCIATIA PRODUS IN BUCOVINA – Alexandru Şcheul, MUȘATINII S.A. – Geta Apopei, AUTOSERVICE S.R.L. – Daniel Mitric, BERMAS S.A. – Elena Anisoi, BETTY ICE S.R.L. – Vasile Armenean, CALCARUL S.A. – Nicolae Troaşe, CARPATHIAN SPRINGS S.A. – Stelian Chiforescu, CONFANA INDUSTRIES S.R.L. – Mihai Cernişov, DENIS S.R.L. – Ilie Cornea, ECUATOR S.R.L. ROBERT-Mihai Croitor, EURO MAST INDUSTRIES S.R.L. – Teodor Haucă, FLAGA LPG S.A. – Gheorghe Vasilaş, GENERAL CONSTRUCT S.R.L. – Viorel Nuţu, GLOBAL DESIGN S.R.L. – Florin Croitoriu, HOLZINDUSTRIE SCHWEIGHOFER S.R.L. – SUCURSALA RĂDĂUȚI – Nichifor Tofan, LOIAL IMPEX S.R.L. – Sorin Iacob, MARELVI IMPEX S.R.L. – Dumitru Mihalescul, MONDECO S.R.L. – PHILIP – Florian Rozopol, RNP ROMSILVA R.A. BUCURESTISUCURSALA DIRECTIA SILVICA SUCEAVA – Mihai Miheţiu, SAMI PLASTIC S.A. – Riccardo Giannini, SHOPPING CITY SUCEAVA S.R.L. – Mircea Petrariu, S.U.C.T. S.A. – Dumitru Popescu, TRUST ORIZONT S.A. – Ioan Iftode.

Adunarea Generală a aprobat în unanimitate și lista celor 14 membri supleanți care vor sprijini activitatea membrilor de drept atunci când membrii de drept sunt în imposibilitate sau în lipsă de reprezentare. De asemenea, Sorin Iacob a fost ales Președinte al Camerei și al Colegiului de Conducere pentru mandatul 2012 – 2015 cu unanimitate de voturi.

Reamintim că ultimele alegeri din cadrul CCISV au avut loc în anul 2007, funcţia de preşedinte al CCISV fiind redobândită, după un prim mandat, de către Sorin Iacob, patronul firmei Loial. Tot în mandatul 2007-2011, Marcel Gaftoneanu a avut calitatea de secretar general în cadrul aceleiaşi instituţii.

Echipa deliberativă este completată de: Nicolae Troașe, Viorel Nuțu, Teordor Haucă și Mihai Cernișov – în calitate de vicepreședinți, iar ca director general a fost numit Marcel Gaftoneanu.

Adunarea Generală a validat aprobat cu unanimitate de voturi Hotărârea privind aprobarea Planului de Activităţi pentru anul 2012 și bugetul de venituri și cheltuieli aferent.

„Avem convingerea că vom rămâne și pe mai departe principala organizație a mediului de afaceri din Bucovina și în speranţa unui an mai bun pentru Sistemul Cameral din România, profităm de această ocazie pentru a vă asigura de întreaga noastră disponibilitate în a identifica și dezvolta proiecte comune, în sprijinul comunității de afaceri pe care o reprezentăm”, transmite preşedintele CCISV Sorin Iacob, într-un comunicat de presă.


Intră acum și în grupul de