Nemtean omorat de un arbore pe care l-a taiat intr-o padure din judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

O acţiune autorizată de exploatare a masei lemnoase desfăşurată pe parcursul zilei de joi în cantonul silvic Tarniţa, din cadrul Ocolului silvic Gura Humorului i-a fost fatală unui lucrător forestier din comuna nemţeană Brusturi. Potrivit IPJ Suceava, bărbatul în vârstă de 43 de ani, maistru de exploatare în cadrul unei societăţi comerciale din judeţul Neamţ, a secţionat cu un fierăstrău mecanic un fag şi a fost lovit de rădăcinile acestuia.

Victima a fost găsită în stare de inconştienţă de un alt angajat al aceleiaşi firme care se afla în zonă anunţând telefonic la 112 evenimentul. Personalul medical al ambulanţei de la Spitalul Gura Humorului şi un echipaj SMURD care au ajuns la faţa locului au constatat decesul bărbatului.

Inspectorul şef al ITM Suceava, Ionuţ Creţuleac, a declarat că arborele tăiat era în pantă şi o parte din rădăcini erau dezvelite, iar când a fost tăiat, rădăcinile au cedat şi l-au surprins pe bărbat, care a fost strivit. „Facem cercetări să stabilim vinovăţia în cazul acestui accident de muncă”, a spus Creţuleac.

În acest caz cercetările sun continuate sub aspectul producerii unui „accident de muncă”, la faţa locului fiind prezent și un inspector din cadrul I.T.M. Suceava.


Intră acum și în grupul de