Aproximativ 30% din bugetul local merge, in 2012, la invatamant (VIDEO)

Bugetul alocat învăţământului în anul 2012 va fi de 72 de milioane de lei, ceea ce reprezintă aproximativ 30% din bugetul local, cu 23 la sută mai mare decât în anul precedent, a informat miercuri primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, care a precizat că pentru lucrări de reparaţii şi investiţii au fost alocaţi 6,4 milioane de lei, iar cinci milioane de lei pentru bunuri şi servicii.

Potrivit edilului-şef sucevean, pe lângă lucrări de reparaţii şi investiţii în unităţile şcolare vor fi alocate fonduri şi pentru cabinetele medicale şcolare. Lungu a arătat că pentru lucrări de modernizare şi dotare a cabinetelor medicale şcolare vor fi alocaţi 500.000 de lei. El a spus că doreşte ca cheltuielile pentru utilităţi din unităţile şcolare să fie reduse întrucât „se consumă fără număr” pe motiv că plăteşte Primăria.

Primarul a arătat că în urma decizie din 2011 prin care a cerut şcolilor să reducă cheltuielile cu utilităţile, s-au făcut economii de circa 15 la sută, dar crede că se pot face economii mai mari.

Sindicatele din învăţământul sucevean îşi consultă membrii privind declanşarea, începând de luni, a grevei generale, nemulţumite că legile importante cu caracter social au fost aprobate “fără consultare şi dialog”.

loading...