Aproximativ 30% din bugetul local merge, in 2012, la invatamant (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Bugetul alocat învăţământului în anul 2012 va fi de 72 de milioane de lei, ceea ce reprezintă aproximativ 30% din bugetul local, cu 23 la sută mai mare decât în anul precedent, a informat miercuri primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, care a precizat că pentru lucrări de reparaţii şi investiţii au fost alocaţi 6,4 milioane de lei, iar cinci milioane de lei pentru bunuri şi servicii.

Potrivit edilului-şef sucevean, pe lângă lucrări de reparaţii şi investiţii în unităţile şcolare vor fi alocate fonduri şi pentru cabinetele medicale şcolare. Lungu a arătat că pentru lucrări de modernizare şi dotare a cabinetelor medicale şcolare vor fi alocaţi 500.000 de lei. El a spus că doreşte ca cheltuielile pentru utilităţi din unităţile şcolare să fie reduse întrucât „se consumă fără număr” pe motiv că plăteşte Primăria.

Primarul a arătat că în urma decizie din 2011 prin care a cerut şcolilor să reducă cheltuielile cu utilităţile, s-au făcut economii de circa 15 la sută, dar crede că se pot face economii mai mari.

Sindicatele din învăţământul sucevean îşi consultă membrii privind declanşarea, începând de luni, a grevei generale, nemulţumite că legile importante cu caracter social au fost aprobate “fără consultare şi dialog”.


Intră acum și în grupul de