TPL Suceava va asigura transportul public si pe anumite trasee ale zonei metropolitane Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Autobuzele TPL Suceava vor deservi şi rute din zona metropolitană, după ce în prima şedinţă a Zonei metropolitane Suceava primarii din localităţile învecinate Sucevei au cerut ca societatea de transport a municipiului să deservească rute din aceste localităţi. Anunţul a fost făcut miercuri de primarul Sucevei, Ion Lungu, care a precizat că se lucrează deja la un program care presupune extinderea reţelei de transport local şi în zona metropolitană.

De asemenea, edilul-şef sucevean a declarat că actualele autobuze ale municipalităţii vor circula în special pe traseele zonei metropolitane după ce în municipiul Suceava vor ajunge autobuzele electrice ce vor fi achiziţionate în cadrul unui proiect european pilot iniţiat în comun de zece oraşe europene Oslo, Frankfurt, Londra, Stockholm, Lisabona, Katowice, Beja, Madrid şi Zograoufu şi Suceava pentru introducerea vehiculelor electrice atât pentru transportul public, cât şi în transportul autovehiculelor private.

Acest proiect-pilot prevede în special introducerea transportului electric în cele zece oraşe în vederea scăderii poluării urbane, iar chiar dacă autovehiculele electrice sunt mai scumpe, devin rentabile în condiţiile în care autorităţile vor beneficia de stimulente şi bonificaţii din partea UE.

Zona de tip metropolitan Suceava, are o populaţie de 156.399 de persoane şi cuprinde municipiul Suceava, oraşul Salcea şi şase comune limitrofe.


Intră acum și în grupul de