Mopan Suceava a inaugurat o fabrica de paine si la Gura Humorului (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Preşedintele grupului de firme „Racova com-agro-pan Grup” (din care face parte şi firma suceveană Mopan) omul de afaceri Adrian Porumboiu, a inaugurat vineri la Gura Humorului o nouă fabrică de producţie şi un magazin de desfacere, investiţia ridicându-se la peste 1,5 milioane de euro.

Inaugurarea s-a petrecut în prezenţa primarului oraşului Gura Humorului, Marius Ursaciuc, şi a viceprimarului Alexandru Balău, printre invitaţi numărându-se şi şefii Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava, Ionuţ Creţuleac şi al Direcţiei Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava, Petrea Dulgheru, precum şi directori de bănci din Suceava.

Fabrica Mopan a fost ridicată pe amplasamentul fostei fabrici de pâine din localitate, care a fost dărâmată din temelii şi reconstruită în şase luni de zile, antreprenor fiind ACI-AG din Suceava.

„Gura Humorului este un oraş care, în opinia mea degajă un puternic miros european. Nu întâmplător am ţinut ca fabrica de aici să arate aşa cum arată acum, pentru că am dorit să întregească lucrurile foarte frumoase care sunt aici. Mopan va asigura nu doar produse de calitate celor din Gura Humorului, ci şi locuri de muncă. Sperăm ca produsele noastre să fie căutate din ce în ce mai mult pentru că nu folosim amelioratori”, a declarat Adrian Porumboiu, care a ţinut să precizeze că doreşte să facă din Mopan un brand naţional. Porumboiu a mai anunţat că intenţionează să achiziţioneze o mai veche fabrică din Galaţi, pe care să o modernizeze şi să o transforme tot într-o fabrică Mopan, investiţia urmând a se ridica undeva la 10 milioane de euro.

La rândul său, primarul Marius Ursaciuc a declarat că este mândru că în Gura Humorului există o asemenea fabrică şi a spus că „în perioada în care unii îşi cos buzunarele, Porumboiu investeşte la Humor”. „Vă asigur că cele mai bune condiţii din Europa de Est în ceea ce priveşte investiţiile sunt la Gura Humorului. Cine nu crede, să vină să le încerce”, a subliniat edilul-şef humorean.


Intră acum și în grupul de