A cincea amanare in procesul intentat de Universitatea „Stefan cel Mare” Suceava Ministerului Educatiei


Intră acum și în grupul de

Joi, 2 februarie, este programat un nou termen în procesul clasificărilor intentat de Universitatea “Ștefan cel Mare” din Suceava Ministerului Educației, se arată pe site-ul instituţiei sucevene de învăţământ superior.

Potrivit sursei citate, la termenul de săptămâna trecută, judecarea de fond s-a amânat practic pentru a cincea oară. USV a contestat decizia ministerului de a include instituția suceveană în categoria universităților centrate pe educație încă din luna septembrie a anului trecut. Cererea de suspendare a ordinului a rămas însă fără răspuns.

Universitatea “Ștefan cel Mare” a reputat joia trecută o victorie parțială. Instanța a respins excepțiile de procedură invocate de minister, în legătură cu prematuritatea acţiunii USV şi cu lipsa de interes a instituţiei de învăţământ sucevene în cauza dedusă judecăţii. De asemenea, au fost respinse cele 4 cereri de intervenţie în interesul ministerului, formulate de Academia de Studii Economice din Bucureşti, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa” Iaşi, Universitatea din Oradea şi Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, se mai arată pe site-ul USV.


Intră acum și în grupul de