Pompierii suceveni asaltaţi de solicitări! Doi copilasi de doar 1 şi respectiv 5 ani salvati in ultima clipa din calea flacarilor !


Intră acum și în grupul de

O adevărată avalanşă de solicitări au înregistrat pompierii judeţului Suceava pe parcursul weekend-ului. În doar 24 de ore militarii aparţinând ISU Suceava au fost chemaţi să intervină în aproape 40 de cazuri.

Conform datelor pe care le deţinem ponderea o deţin intervenţiile SMURD şi a autospecialei de descarcerare urmate însă îndeaproape de incendiile izbucnite în gospodăriile particulare.

Pe lângă pompierii din municipiul reşedinţă de judeţ, o stare de alertă permanentă a fost înregistrată sâmbătă şi la Detaşamentul Câmpulung Moldovenesc. Pe lângă patrulările pentru identificarea persoanelor fără adăpost care au nevoie de ajutor, în jurul orelor 15:00 militarii din localitate au intervenit pentru localizarea şi lichidarea incendiului izbucnit la bucătăria unei gospodării particulare aflată pe raza municipiului.

„Au ars aproximativ 24 mp din interiorul bucătăriei, elemente de mobilier, articole de îmbrăcăminte, obiecte de uz casnic, acte de identitate şi documente de cadastru. Din primele cercetări, incendiul a izbucnit prin efect termic, din cauza amplasării sistemului de încălzit necorespunzător faţă de materialele combustibile dar pompierii i-au salvat omului casa de locuit” ne-a declarat plt.maj. Alin Găleată, purtător de cuvânt în cadrul ISU Suceava.

Alte două solicitări au fost pentru stingerea flăcărilor izbucnite la o locuinţă din comuna Vama şi la o casă din comuna Stulpicani costruită din lemn şi acoperită cu şindrilă şi care a fost pur şi simplu mistuită de flăcări.

„Echipajele de salvatori au reuşit să scoată din casa cuprinsă de flăcări doi copii, în vârstă de 1 an şi, respectiv, 5 ani, salvând din calea flăcărilor o casă bătrânească, adăpostul de animale şi alte anexe. Tot acest necaz, din primele cercetări, a venit din cauza scânteilor provenite din coşul de evacuare a fumului, deteriorat” a mai adăugat plt.maj. Alin Găleată.


Intră acum și în grupul de