Speriati de avertizarile meteo din ultimele ore, sucevenii au „devastat” rafturile hipermarketurilor si ale magazinelor de cartier din municipiu. Detalii aici


Intră acum și în grupul de

Afirmaţia lansată la sfârşitul săptămânii trecute conform căreia Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş susţinea că în România „vor fi nămeţi mai mari ca în 1954”, dar şi atenţionările meteorologice de cod galben venite din partea Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) din ultima săptămână, au împins sucevenii să se aprovizioneze excesiv pentru week-end-ul care acum se apropie de final.

Astfel, vineri, după orele 18.00 parte din hipermarketurile sucevene afişau o imagine ca după război, îndeosebi la raioanele de legume-fructe, carne, pâine, zahăr, ulei, paste, conserve, ouă, hârtie igienică sau parbrizol, acolo unde oferta la lichidul de curăţat parbrizul era foarte tentantă.

Fie din comoditatea de a mai ieşi din case pe vreme geroasă şi pe nămeţi, fie din cauza avertizărilor paranoice din ultima perioadă legate de rapiditatea impresionantă cu care va creşte stratul de zăpadă, sucevenii au ales să îşi umple cămara îndeosebi cu produse alimentare, mai ceva ca înainte de sărbători.

Surse din partea unui supermarket sucevean au arătat că un asemenea val de cumpărături s-a mai înregistrat numai înainte de sărbători, atunci când de regulă, angajaţii sunt puşi în postura de a aproviziona de mai multe ori pe zi rafturile magazinului. În ciuda acestui fenomen care i-a cuprins pe sucevenii îngrădiţi de ideea că vor putea rămâne „înzăpeziţi la domiciliu”, sursa noastră a declarat că supermarketul, de renume la Suceava, este foarte bine aprovizionat şi că nu s-a pus nicio secundă problema terminării vreunui stoc de produse.

O situaţie similară s-a înregistrat vineri seară şi în încinta magazinelor de cartier din Obcine, acolo unde pâinea, produsele din carne, dar şi produsele lactate au fost la mare căutare.

„Aşa o avalanşă de clienţi nu am avut decât înainte de sărbători. Este ora 18.30 şi constat că am rămas fără marfă pentru mâine dimineaţă. Consider că domnul Igaş este cel care a iscat această reacţie în lanţ. Eu sunt născută în 1955 şi vă spun sincer că nu a murit nimeni atunci când în timpul << Marelui Viscol >> troienele au ajuns şi la 5 metri înălţime, vântul prinzând la Bucureşti viteze de 126 km/oră”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, Lucica G., lucrător comercial în cadrul unui magazin alimentar din cartierul Obcine.

Reamintim că potrivit ANM, atenţionarea meteorologică de “COD GALBEN” care a început vineri, 3 februarie 2012, de la ora 10.00, va ţine până duminică, 5 februarie, la ora 20.00, perioadă în care au fost vizate ninsori, intensificări ale vântului, viscol şi polei.


Intră acum și în grupul de