Pompierii suceveni au intervenit pentru stingerea unui incendiu cu pericol de explozie, la o gospodarie din judetul Botosani (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Pompierii suceveni au intervenit luni pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o gospodărie particulară situată în localitatea Mihăileni, judeţul Botoşani.

Flăcările au cuprins curtea gospodarului în jurul orelor 20:00 pentru stingerea lor intervenind Detaşamentul de pompieri Rădăuţi şi Gărzile de intervenţie Siret şi Vicovu de Sus cu nu mai puţin de cinci autospeciale.

Potrivit datelor pe care le deţinem, la sosirea pompierilor, ardeau violent casa de locuit şi anexele gospodăreşti ale proprietarului, dar flăcările au cuprins şi acoperişul, astereala şi tavanul clădirii unei societăţi comerciale, un spaţiu nefolosit, existând pericolul de propagare la Căminul Cultural şi la gospodăriile învecinate.

„Focul s-a propagat de la centrala termică a gospodarului, care se afla în garaj, iar celelalte clădiri au fost înghiţite de flăcări deoarece toate erau construite din lemn şi se aflau la distanţe foarte mici de locul focarului, favorizând propagarea rapidă a flăcărilor”, ne-a declarat plt.maj. Alin Găleată, purtător de cuvânt al ISU Suceava.

În plus, pe parcursul intervenţiei deosebit de dificile mai exista oricând pericolul unei explozii deoarece pompierii militari au găsit 60 de saci cu azotat de amoniu, depozitaţi într-o anexă a gospodăriei cuprinse de incendiu.

După aproape şase ore de luptă cu focul, incendiul a fost lichidat fără a se înregistra victime omeneşti.


Intră acum și în grupul de