Suceveanca DAYAH MARI este convinsa ca muzica i-a fost predestinata


Intră acum și în grupul de

Întoarsă de curând pe meleagurile natale, după o şedere de mai bine de două luni în America, acolo unde a înregistrat videoclipul piesei “Inside my dream”, suceveanca Maria Andreea Vârlan, alias Dayah Mari, este o tânără ambiţioasă şi talentată, care munceşte din greu să se menţină în showbizz-ul naţional, dar şi internaţional.

“Când am fost adusă de la maternitate, bunica a aprins toate luminile din casă şi a dat muzica la maxim”

Cântăreaţa în vârstă de 24 de ani susţine că muzica i-a fost predestinată încă din primele zile de viaţă, atunci când, adusă de la maternitate, a avut parte de o primire gălăgioasă din partea familiei. “Pentru a nu fi un copil sensibil, în momentul în care am fost adusă de la maternitate, bunica a aprins toate luminile din casă şi a dat muzica la maxim”, povesteşte amuzată Andreea.

Parcursul artistic al fetei a început să se contureze încă din copilărie, atunci când, la vârsta de 4 ani, mica solistă susţinea cu brio concerte la microfonul improvizat, pentru întreaga familie, dar şi pentru musafirii care se aflau în casa familiei Vârlan. Deşi la 7 ani a debutat pe scena muzicală, artista susţine că prima sa dragoste a fost dansul, cu precădere cel arăbesc pe care a avut ocazia să îl înveţe de la o femeie musulmană stabilită provizoriu în Suceava, dar şi de la mătuşile sale de la care a furat tainele dansului grecesc, latino şi retro.

Andreea Vârlan a urmat liceul la prestigiosul Colegiu Naţional “Petru Rareş” din Suceava, acolo unde a avut ocazia să îl întâlnească pe profesorul de canto Cristi Doboş, care a fost impresionat de talentul ei vocal încă de la prima audiţie. Au urmat nenumărate reprezentaţii în public, tânăra elevă pe atunci axându-se îndeosebi pe ritmurile latino pe care le consideră cele mai apropiate de sufletul său, motiv pentru care în liceu a fost poreclită “Morena” (Bruneta).

“Obişnuiesc să îmi pun amprenta asupra pieselor pe care le cânt”

“Şi în liceu, dar şi acum, datorită personalităţii mele puternice, simt întotdeauna nevoia să aleg ceea ce vreau să cânt. DJ mai cunoscuţi, sau mai puţin cunoscuţi îmi oferă diferite piese, însă dacă nu mi se par pe gustul meu, refuz să le cânt. Obişnuiesc să îmi pun amprenta asupra pieselor pe care le cânt, contribui la scrierea lor atunci când am inspiraţie, lucru care s-a întâmplat şi cu piesa la care am scos ultimul videoclip << Inside my dream >> “, a explicat artista pentru NewsBucovina.ro.

Dayah Mari se mândreşte cu un generos loc 32 din 117 pe care a reuşit să se claseze anul trecut la preselecţia naţională a Eurovisionului, cu piesa “Queen of tomorrow”, participare în urma căreia a fost remarcată de cunoscutul cântăreţ Mihai Trăistariu.

Frumoasa brunetă îşi aminteşte cu plăcere şi de faptul că în timpul studenţiei în Cluj, unde a urmat Facultatea de Drept din cadrul Universităţii “Babeş-Bolyai”, şi-a reprezentat instituţia de învăţământ superior la un concurs care a reunit cele mai bune facultăţi din ţară. Acolo a avut ocazia să îşi etaleze o dată-n plus talentul, cântând în cadrul probei culturale din competiţie.

“Compozitorul Adrian Ordean m-a introdus in lumea showbizz-ului”

“Cel care m-a introdus în lumea showbizz-ului a fost compozitorul Adrian Ordean, fost component al trupei Compact, cunoscut ca fondator al trupei ASIA, Bordo, Pops, pe care l-am cunoscut prin intermediul unui bun prieten. Apoi, în luna ianuarie 2010 am scos prima mea baladă << Come be with me >> . L-am cunoscut apoi pe Tibi Menyhart cu care am lucrat la piesa << Like heaven >> la care am fimat primul videoclip. După această melodie a urmat << Queen of tomorrow>> care este una dintre piesele mele preferate”, a rememorat Dayah Mari. Traseul muzical al sucevencei nu s-a oprit însă aici, iar la scurt timp, l-a cunoscut pe DJ Stefano, căruia i-a plăcut foarte mult vocea sa şi i-a propus tinerei o colaborare, melodiile pe care le-au realizat împreună având rezonanţă în Africa de Sud şi nu numai.

Dayah Mari are fani mexicani şi vorbeşte cursiv patru limbi străine

Andreea Vârlan iubeşte ritmurile latino şi îndeosebi muzica specifică Mexicului, lucru care a îndemnat-o să scrie versurile melodiei << Palabras al viento >> . Cântăreaţa susţine că deja are fani în această ţară şi că cei de acolo i-au creat deja un cont cu numele său pe o cunoscută reţea de socializare.

La momentul actual, talentata brunetă se pregăteşte să scoată un nou single ce va fi lansat în data de 24 martie.

Suceveanca a avut apariţii la emisiuni de divestisment, precum: “Poveştiri de Noapte”, “Tonomatul de pe 2”, „Acces Direct” şi „Naşul”. Din showbizz-ul autohton, tânăra artistă o admiră foarte mult pe Elena Gheorghe cu care de altfel a realizat un duet în vara anului 2009, la Suceava.

“Sunt o persoană care trăieşte momentul, nu îmi place să îmi fac planuri de viitor şi sunt convinsă că muzica este elementul care în momentul de faţă mă reprezintă cel mai mult. Deşi sunt o familistă convinsă, urmăresc să mă stabilesc într-o locaţie aglomerată ca Bucureştiul, California sau New York-ul. Iubesc oamenii, sunt o persoană comunicativă şi îmi fac foarte uşor prieteni”, a declarat Dayah Mari pentru NewsBucovina.

Şi pentru că vorbeşte cursiv nu mai puţin de patru limbi străine, engleză, spaniolă, portugheză şi franceză, pe lângă muzică, tânăra se vede lucrând şi în domeniul relaţiilor publice, sau management hotelier.

Reamintim că suceveanca Andreea Maria Vârlan a filmat înainte de Crăciun, în Statele Unite ale Americii videoclipul piesei “Inside my dream”. Melodia a fost înregistrată într-unul din studiourile din Detroit în care a înregistrat şi celebrul rapper Eminen. De producţie s-au ocupat băieţii de la Blacklist Media, care i-au făcut artistei un videoclip inspirat din versurile piesei.

Clipul a fost filmat în trei locaţii din Michigan, în Downtown Detroit, un restaurant italian şi studioul celor de la Blacklist Media. Dayah Mari a purtat la filmări o pereche de botine, special pictate pentru ea în stil grafitti. Povestea clipului descrie dragostea interzisă între copiii a două grupări mafiote rivale (italiene).

Se pregăteşte de Gala Premiilor Online Radar de Media 2011

Cei care o îndrăgesc pe solista suceveană, o vor putea urmări în data de 22 februarie 2012 la Gala Premiilor Online Radar de Media 2011, unde îi va înmâna Danei Rogoz premiul pentru “Cel mai bun blog”.


Intră acum și în grupul de