Consiliul Judetean Suceava s-a mobilizat pentru sinistratii din Vrancea


Intră acum și în grupul de

Aproximativ cinci mii de familii din comunele vrâncene Tătăranu şi Ciorăşti au primit, duminică, pachete cu alimente colectate de Consiliul Judeţean Suceava, iar marţi, un nou transport de alimente şi camioane cu lemn de foc va fi trimis de autorităţile sucevene în judeţul Buzău.

Anunţul a fost fîcut duminică de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, care a condus maşinile ce au transportat 15 tone de ajutoare pentru familiile sinistrate din cele două comune vrâncene amintite.

Preşedintele CJ a declarat că în zonă au fost până acum trimise ajutoare doar cu elicopterele, iar acest transport a fost primul care a ajuns pe roţi, la două ore după ce s-a deschis calea de acces în zonă.

Gheorghe Flutur a menţionat că a fost nevoie ca maşinile să fie împinse întrucât se blocau în zăpadă, dar că ajutoarele au ajuns în localităţile respective.

„Am răzbit până la urmă”, s-a declarat multumiţ preşedintele CJ Suceava.

Flutur a explicat că au fost distribuite cinci mii de pachete pentru tot atâtea familii, pachete care conţin conserve, caşcaval, pâine, biscuiţi, apă minerală, ulei, zahăr şi preparate din carne.

Preşedintele CJ Suceava a mulţumit celor care au contribuit cu alimente pentru a fi distribuite familiilor sinistrate din judeţul Vrancea şi în special Asociaţiei „Produs în Bucovina” care s-a mobilizat pentru a sprijini aceste familii.

Şeful executivului judeţean sucevean a mai spus la final că din judeţul Suceava au fost distribuite, sâmbătă seara, două transporturi cu ajutoare alimentare către judeţele Brăila şi Ialomiţa, iar marţi vor pleca alte ajutoare, cu alimente şi lemn de foc pentru localităţi afectate din judeţul Buzău.


Intră acum și în grupul de