Incep „Serile de Film Francez” la Casa Prieteniei din Suceava


Intră acum și în grupul de

“Serile de Film Francez” vor debuta joi, 16 februarie 2012, de la ora 16.00, la Biroul Francez din Casa Prieteniei de la Suceava, cu prima proiecție, intitulată “La princesse de Montpensier”, informează într-un comunicat de presă Adriana Candrianu şi Roxana Bondar, voluntare la Biroul Francez.

“Acțiunea filmului regizat de Bertrand Tavernier avându-i în distribuție pe Mélanie Thierry, Lambert Wilson, Grégoire Leprince-Ringuet are loc în Franţa anului 1562, în timpul domniei lui Carol al IX-lea, când războaiele religioase se dezlănţuiau… Încă de copilă, Marie de Mézières îl iubeşte pe Henri, duce de Guise. Tatăl său îi impune căsătoria cu prinţul de Montpensier. Chemat de Carol al IX-lea să se alăture celorlalţi prinţi în războiul contra protestanţilor, soţul o lasă departe de lume, la castelul Champigny, în compania preceptorului, contele de Chabannes.
Încearcă în zadar să dea uitării pasiunea pentru Guise, însă devine fără voie miza pasiunilor rivale şi violente în care este implicat de asemenea şi ducele de Anjou, viitorul Henri al III-lea”, se explică în document.

Sucevenii sunt invitaţi să vizioneze această proiecție adresată publicului larg la Casa Prieteniei, un spațiu deja cunoscut pentru activitățile educativ-culturale pe care le găzduiește.

Intrarea este liberă, se mai precizează în comunicatul de presă.


Intră acum și în grupul de