Miri pentru o zi la Festivalul „Nunta in Bucovina” de la Muzeul Satului Bucovinean Suceava. Afla detalii aici

Fundația Culturală Artex, în colaborare cu Muzeul Satului Bucovinean din Suceava, organizează, în perioada 25 – 26 februarie 2012, Festivalul „Nunta în Bucovina”, informează într-un comunicat de presă, Loredana Bortă, purtător de cuvânt în cadrul Muzeului Bucovinei din Suceava.

Potrivit acesteia, evenimentul, care se va desfășura în incinta Muzeului, are ca scop promovarea acestui obiectiv turistic unic și a tradiţiilor și culturii specifice zonei.

„Festivalul, realizat în cadrul proiectului << Muzeul Satului Bucovinean – tradiție și obiceiuri >> , selectat în cadrul Programului Operațional Regional și co-finanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională 2007-2013 << Investim în viitorul tău! >> , le va dezvălui vizitatorilor aspecte inedite ale unuia dintre momentele de răscruce din existența umană – nunta – și alte obiceiurilor ce însoțesc acest ritual în zona bucovineană.

Cei care vor vizita, sâmbătă și duminică, Muzeul Satului Bucovinean din Suceava vor avea ocazia să trăiască pe viu experiența perechilor de miri din Bucovina și să se căsătorească, pentru o zi, după toate regulile și tradițiile locului”, se arată în document.

Programul Festivalului cuprinde scenete de teatru, recitaluri de muzică și dansuri bucovinene, lecții de dans, proiecţii de film și expoziţii de fotografii cu nunțile de altă dată.

„Organizat în apropierea Cetăţii de Scaun a Sucevei, Muzeul Satului Bucovinean pune în valoare patrimoniul arhitectonic de factură populară din Ţara de Sus. Cel mai tânăr dintre muzeele în aer liber ale României, a luat formă în deceniul al VIII-lea al secolului trecut, când satul bucovinean dispunea de nenumărate monumente de arhitectură populară, şi a prins contur după 1990, când noi gospodării şi instalaţii tehnice populare au fost transferate, reconstruite şi deschise publicului vizitator”, se mai arată în comunicatul de presă.