Au fost identificati „taietorii de cauciucuri” din Suceava! Cine va raspunde pentru pagubele produse?


Intră acum și în grupul de

În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii suceveni, au fost identificaţi tinerii care s-au distrat distrugând anvelopele mai multor autoturisme de pe raza municipiului reşedinţă de judeţ.

Potrivit datelor puse la dispoziţie de IPJ Suceava, este vorba despre trei minori, doi în vârstă de 15 ani şi unul de 16 ani, toţi provenind din localitatea Şcheia, judeţul Suceava.

Conform cercetărilor efectuate, aceştia au reuşit ca pe parcursul săptâmânii trecute să distrugă tăind s-au înţepând cu un cuţit anvelopele a aproximativ 15 autovehicule parcate în zona Universităţii, Curcubeu şi Aleea Venus din Suceava.

Ca şi cum nu ar fi fost de ajuns, cei trei băieţi au furat în noaptea de sâmbătă spre duminică un autoturism, tot de pe raza municipiului reşedinţă de judeţ, cu care s-au deplasat în Frasin. Acolo, la observarea unui echipaj al poliţiei, a urmat o urmărire de aproape jumătate de kilometru după care cei trei au abandonat maşina fugind prin curţile oamenilor.

Ulterior, minorul de 16 ani a fost reţinut de către organele de ordine, declarând în faţa anchetatorilor că tot ceea ce au făcut cei trei, a fost doar o formă de distracţie aleasă de ei pentru a petrece de ziua de naştere a acestuia.

Faţă de cei trei se desfăşoară acum cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere, furt calificat şi conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere, dar rămâne întrebarea cine va suporta valoarea pagubelor produse de minori, potrivit legislaţiei în vigoare, tragerea la răspundere a minorilor fiind destul de sinuoasă.


Intră acum și în grupul de