Si-a facut-o cu mana lui! Politist din cadrul Biroului de Ordine Publica Suceava, cercetat pentru luare de mita


Intră acum și în grupul de

Un angajat al Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava a ajuns în atenţia procurorilor, fiind cercetat pentru luare de mită după ce a solicitat unui conducător auto bani pentru a „închide ochii”.

Potrivit anchetatorilor, solicitarea poliţiştului a fost făcută pe data de 17 februarie când „un conducător auto a fost oprit în trafic pe raza municipiului reşedinţă de judeţ de un echipaj de poliţie, iar unul dintre agenţi, pentru a nu sancţiona o faptă contravenţională, i-a pretins bani sau alte foloase”.

Şoferul a fost de acord, dar a spus că nu are la el suma solicitată şi a convenit să se întâlnească ulterior cu organul de ordine pentru a satisface solicitarea doar că omul s-a dus direct la procurori.

Reîntâlnirea dintre cei doi a fost programată pe parcursul zilei de luni în parcarea unui supermarket din municipiu astfel că a fost constituită o echipă operativă pentru prinderea agentului în flagrant.

În momentul întâlnirii „agentul de poliţie a continuat să aibă aceeaşi atitudine incisivă de pretindere a unor sume de bani sau alte foloase, astfel că, la data de 20 februarie, echipa constituită a organizat valorificarea momentului operativ al transmiterii sumelor de bani de către denunţător către agentul de poliţie. Momentul operativ s-a desfăşurat în parcarea unui supermarket din municipiul Suceava, însă agentul a fost foarte prudent în activitatea sa infracţională şi imediat a părăsit locul faptei, echipa operativă reuşind să-l intercepteze şi să-l imobilizeze după ce acesta a parcat autoturismul cu care se deplasase în apropierea locuinţei sale”, ne-au transmis surse judiciare.

După derularea momentului operativ, ancheta a continuat la sediul parchetului unde s-a stabilit că agentul a pretins şi primit suma de 300 lei de la denunţător, săvârşind astfel infracţiunea de „luare de mită” astfel că cercetările continuă cu suspectul în stare de libertate, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale.


Intră acum și în grupul de