La Suceava, au inceput testarile psihosomatice pentru inscrierea in clasa pregatitoare sau in clasa I (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Luni, au început testările psihosomatice pentru copiii care doresc să se înscrie în clasa pregătitoare pentru şcoală sau în clasa I, a informat adjunctul Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava, Vasile Monacu, în cadrul unei conferinţe de presă, care a avut loc marţi.

„Este vorba despre acei copii care nu se încadrează exact în limita de vârstă stabilită de metodologie, pentru a se înscrie în clasa pregătitoare sau în clasa întâi, neavând împlinită vârsta corespunzătoare până la data de 31 august”, a explicat Vasile Monacu.

Potrivit acestuia, în prima zi, psihologii suceveni au testat 30 de copii, în următoarele centre din judeţ: Şcoala Nr.1 din Suceava, Şcoala Nr.5 din Rădăuţi, Şcoala Nr. 2 din Fălticeni şi Şcoala Nr.3 din Câmpulung.

Testarea va continua până miercuri, 29 februarie 2012, în fiecare zi de luni, miercuri şi vineri, până la ora 17.00.

Conform metodologiei, rezultatul evaluării dezvoltării psihosomatice a copilului este comunicat, în scris, părintelui sau tutorelui legal instituit care a solicitat evaluarea, iar rezultatul evaluării nu poate fi contestat.

Reamintim că dacă copilul are 7 ani împliniţi până la data de 31 august 2012 inclusiv (născut înainte de 1 septembrie 2005) se va înscrie în clasa I, indiferent dacă a fost sau nu la grădiniţă. Dacă copilul are 6 ani împliniţi până la data de 31 august 2012 inclusiv (născut între 1 septembrie 2005 şi 31 august 2006 inclusiv), se va înscrie în clasa I la solicitarea scrisă a părintelui/tutorelui legal instituit, dacă: frecventează, în anul şcolar 2011-2012, grupa mare, pregătitoare pentru şcoală, sau nu frecventează grupa mare, pregătitoare pentru şcoală, dar evaluarea de către experţi a dezvoltării copilului atestă pregătirea acestuia pentru parcurgerea cu succes a clasei I.


Intră acum și în grupul de