Patru medici suceveni, amendati pentru concediile medicale eliberate ilegal (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Casa de Asigurări de Sănătate (C.A.S.) a efectuat, anul trecut, 178 acţiuni de control, din care: 149 acţiuni de control tematic, 12 controale inopinate desfăşurate ca umare a sesizărilor şi 17 acţiuni de control operativ în baza dispoziţiilor de serviciu emise de preşedintele director general al C.A.S. Suceava, ec. Victor Cristi Bleorţu.

Potrivit preşedintelui director general al C.A.S. Suceava, în 2011, patru medici suceveni au fost amendaţi cu câte 5.000 de lei pentru că au eliberat ilegal certificate de concediu medical, din acelaşi motiv, alţi 11 doctori fiind sancţionaţi cu avertisment. “În anul 2011, pentru săvârşirea contravenţiei de eliberare a certificatelor de concediu medical cu nerespectarea prevederilor legale în vigoare, s-au aplicat medicilor prescriptori, 11 sancţiuni contravenţionale cu AVERTISMENT şi patru sancţiuni contravenţionale cu amendă, în cuantum de 5.000 lei, fiecare”, a declarat Cristi Bleorţu în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc miercuri.

Potrivit acestuia, totalul sumelor imputate furnizorilor de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale reprezentând contravaloarea serviciilor medicale raportate nejustificat, contravaloarea prescripţiilor medicale prescrise şi eliberate cu nerespectarea legislaţiei în vigoare şi nerespectarea clauzelor contractuale este în sumă de 272.729,77 lei.


Intră acum și în grupul de