Un sucevean a dat 5.000 de lei pentru doua monezi fara nici o valoare


Intră acum și în grupul de

Un locuitor de 63 de ani din municipiul reşedinţă de judeţ a reuşit performanţa să plătească aproape 50 de milioane de lei vechi unor persoane necunoscute pentru două monezi de culoare galbenă fără nici o valoare.

Omul şi-a dat seama de faptul că a fost înşelat după mai mult timp când s-a dus cu monezile la un magazin de bijuterii pentru a verifica din ce metal sunt confecţionate.

„Cu ocazia audierii părţii vătămate rezultă faptul că acesta s-a întâlnit la începutul lunii februarie, în zona centrală din municipiul Suceava, cu un bărbat de aproximativ 40 ani, pe care l-a întrebat dacă are de vânzare două monezi din aur (cocoşei) pentru a le oferi cadou unei nepoate. Întrucât în momentul respectiv nu avea monezi de vânzare, bărbatul i-a solicitat numărul de telefon părţii vătămate pentru a-l contacta ulterior” ne-a declarat insp. Ionuţ Epureanu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Suceava.

Acest lucru s-a şi întâmplat pe data de 17 februarie când bătrânul a a fost sunat de acelaşi bărbat care i-a spus că are de vânzare două monezi monezi iar în jurul prânzului aceleaşi zile partea vătămată s-a întâlnit cu acesta în parcarea complexului comercial. Împreună cu bărbatul de 40 de ani era un alt tânăr de 20 ani, care a spus că are de vânzare două monezi din aur iar toţi trei s-au deplasat cu autoturismul victimei la un magazin de bijuterii din oraș pentru a le verifica la bijutier.

„Bătrânul a verificat cele două monezi fiind convins că erau din aur după care le-a dat înapoi tânărului şi toţi trei au revenit în parcarea complexului comercial unde reclamantul i-a dat bărbatului suma de 1.000 euro şi 250 lei şi a primit două monezi din metal galben identice cu cele verificate la bijutier. După două zile partea vătămată a verificat cele două monezi la un alt bijutier, aflând că de fapt nu sunt din aur şi că a fost înşelat cu suma de 5.000 lei” a mai adăugat insp. Ionuţ Epureanu.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Biroului Investigații Criminale Suceava, în cauză întocmindu-se dosar de cercetare penală faţă de autori necunoscuţi sub aspectul comiterii infracţiunii de „înşelăciune”.


Intră acum și în grupul de