In doar zece minute, furt de 25 de milioane de lei vechi dintr-o locuinta din Scheia


Intră acum și în grupul de

Autori rămaşi deocamdată necunoscuţi au dat, luni după-amiază, o spargere ca în filme pe raza localităţii Şcheia, judeţul Suceava, reuşind să intre şi să dispară dintr-o locuinţă particulară în mai puţin de 10 minute.

Conform datelor obţinute de la IPJ Suceava, furtul a fost realizat în jurul orelor 16:00, în casa unei tinere de 27 de ani din localitate.

Cercetările efectuate de poliţiştii ajunşi la faţa locului au stabilit că luni, victima a lipsit de acasă doar 10 minute, suficiente însă pentru hoţi să-şi facă treaba. Aceştia au forţat uşa de acces în locuinţă, iar din interior au sustras un telefon mobil şi mai multe bijuterii din aur şi argint în valoare de aproximativ 2.500 de lei, dispărând apoifără ca cineva să-i fi observat.

Tot bijuteriile au reprezentat punctul de atracţie pentru hoţi şi în cazul unei alte spargeri sesizată organelor de ordine pe parcursul zilei de luni. Victima în acest caz este un bărbat de 69 de ani din oraşul Broşteni, judeţul Suceava.

Omul a fost plecat de la domiciliu preţ de cinci zile, perioadă în care şi-a vizitat soţia aflată la muncă în Italia, iar când a revenit acasă a constatat că persoane necunoscute au pătruns în locuință de unde i-au sustras mai multe ceasuri, bijuterii din aur şi bani, prejudiciul total fiind de circa 16 milioane de lei vechi.

„În ambele cazuri, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat, pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, insp. Ionuţ Epureanu.


Intră acum și în grupul de