Doua incendii intr-o singura zi, din cauza scanteilor iesite pe cosurile de fum


Intră acum și în grupul de

Pompierii suceveni s-au confruntat pe parcursul zilei de marţi cu două incendii produse din cauza scânteilor ieşite pe coşurile de fum care au ajuns pe materiale inflamabile.

Primul incident a fost înregistrat în apropierea prânzului, la gospodăria particulară a unui bărbat din localitatea Frasin, judeţul Suceava. Garda de intervenţie Gura Humorului a intervenit cu două autospeciale pentru stingerea incendiului, dar focul a înghiţit casa de locuit a omului şi o magazie de lemne.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, plt.maj. Alin Găleată, tot marţi, Detaşamentul de pompieri Suceava a intervenit, cu două autospeciale şi o ambulanţă SMURD, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodăria unei femei, din satul Călineşti-Enache, comuna Dărmăneşti.

„La faţa locului, s-a deplasat şi o ambulanţă SMURD pentru că apelul la 112 menţiona şi posibilitatea existenţei unei victime, dar din fericire, acest lucru nu s-a confirmat”, ne-a declarat Alin Găleată.

În ciuda intervenţiei prompte a pompierilor, flăcările au transformat în scrum adăpostul de animale al gospodăriei, pe o suprafaţă de circa 70 mp, şi aproape opt metri cubi de lemne de foc.


Intră acum și în grupul de