Administrator sucevean, cercetat pentru inselaciune si folosirea de acte false


Intră acum și în grupul de

Un sucevean de 48 de ani „se bucură” de toată atenţia organelor de ordine după ce, potrivit Biroului de presă din cadrul IPJ Suceava „s-a dispus începerea urmăririi penale împotriva acestuia pentru săvârşirea infracţiunilor de folosirea de acte falsificate la autoritatea vamală şi înşelăciune”.

Asta după ce cercetările efectuate au stabilit că, bărbatul, „în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, în perioada 13.08.2001-16.01.2006 a efectuat prin Biroul Vamal Suceava un număr de 21 operaţiuni de import temporar de autoturisme şi mijloace de transport, având ca partener extern o firmă din Germania”.

Pentru operaţiunile de import, societatea suceveană a beneficiat de facilităţi vamale de import, privind operaţiunile de leasing şi societăţile de leasing dar prin mijloacele folosite a indus în eroare reprezentanţii autorităţilor vamale române, prin folosirea de acte false, prejudiciind bugetul statului cu suma de aproape 4,4 miliarde de lei vechi lei, reprezentând taxe vamale, comisioane vamale, accize şi TVA .

În continuare se efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale şi recuperarea prejudiciului.


Intră acum și în grupul de