La Casa Prieteniei din Suceava se proiecteaza filmul „Le Petit Nicolas” (Micul Nicolas)


Intră acum și în grupul de

„Serile de Film Francez” organizate de Biroul Francez din cadrul Casei Prieteniei din Suceava în fiecare seară de joi, sunt dedicate în această săptămână îndeosebi publicului tânăr, care este invitat la proiecţia filmului „Le Petit Nicolas” (Micul Nicolas), se arată într-un comunicat de presă remis din partea instituţiei sucevene.

„Filmul este realizat după opera lui René Goscinny şi Jean-Jacques Sempé şi îi are în distribuţie pe Maxime Godart, Valérie Lemercier, Kad Merad. Nicolas duce o viaţă liniştită. Are nişte părinţi care îl iubesc, o gaşcă de prieteni simpatici cu care se distrează de minune şi nu are deloc de gând să schimbe toate astea… Însă, într-o zi, Nicolas surprinde o conversaţie între părinţii săi din care înţelege că mama sa a rămas însărcinată. Intră în panică şi îşi imaginează ce-i mai rău: în curând va avea un frate mai mic, care-i va acapara întru totul pe parinţii săi, iar aceştia nu se vor mai ocupa de el, sfârşind prin a-l părăsi în pădure, asemenea lui Degetel… ”, se arată în document.

„Alături de cei tineri, îi invităm şi pe părinţi şi profesori să vizionăm împreună proiecţia comediei << Le Petit Nicolas >> , joi, 1 martie 2012, începând cu ora 16:00, la Casa Prieteniei, intrarea fiind liberă. Toţi spectatorii vor primi mărţişoare dulci din partea organizatorilor”, precizează în comunicat organizatorii evenimentului.


Intră acum și în grupul de