13 vamesi din Vama Siret, acuzati de coruptie, au fost trimisi in judecata


Intră acum și în grupul de

Treisprezece vameşi de la Punctul de Trecere a Frontierei Siret, printre care şi un şef de tură şi soţia sa care făcea trafic cu ţigări, au fost trimişi în judecată pentru abuz în serviciu, luare de mită, sprijinirea unui grup infracţional şi folosirea de informaţii nepublice, într-un dosar legat de traficul de ţigări din Ucraina, arată Gandul.info.

Potrivit sursei citate, în perioada decembrie 2008-martie 2009, vameşii inculpaţi au ajutat traficanţii de ţigări să introducă în România 62.000 de pachete de ţigări, cumpărate din magazinele duty-free sau din Ucraina. Vameşii îi avertizau de asemenea pe traficanţi când aveau loc controale vamale trimise de la Rădăuţi sau de la Iaşi.

Vameşii primeau mită sume cuprinse între 50 şi 150 de lei la fiecare transport de ţigări. Prejudiciul provocat bugetului de stat, prin neplata accizelor şi taxelor vamale, a fost de aproximativ 100.000 de euro (400.000 de lei).

Cei trimişi în judecată, la Curtea de Apel Suceava, sunt Octavian Petru Cuzencu (şef de tură), ofiţerul de poliţie de frontieră Liviu Volosciuc, agenţii de poliţie de frontieră Cristi Filipoaie, Adrian Borş, Sorin Puşcaşu şi Vasile Scripcaru, precum şi lucrătorii vamali Lucian Mureşan, Nicolaie Cojocariu, Dan Cozariuc, Dan Coroleucă, Mircea Andronache, Daniel Zegrea şi Beniamin Cocan.

Traficanţii de ţigări trimişi în judecată alături de vameşi sunt Adriana Cuzencu, soţia şefului de tură din PTF Siret, Ecaterina Cuzencu, Mirela Acasandrei, Lioara Olariu, Gheorghe Carpea, Cornelia Grumeza, Mariana Baciu, Stelian Ciobaniuc şi Marius Adochiţei, arată Gandul.info.


Intră acum și în grupul de